Ga naar hoofdinhoud

Verdeeldheid in uitslag Grand Prix

Foto Lonneke Ruesink

De juryleden waren het overduidelijk niet eens over de paatsing van de combinaties in de zojuist verreden Grand Prix van het CDI4* in Aken. De Duitse amazone Monica Theodorescu met Whisper (v. Welt Hit I) schreef de rubriek op naam. Opvallend was dat één van de juryleden, de Deense Leif Törnblad die jureerde bij E, haar niet meer dan een negende plaats toebedeelde. De overige vier juryleden plaatsten de combinatie op de eerste of tweede plaats. De percentages liepen uiteen van ruim 70% tot ruim 76%. Gemiddeld kwam de combinatie uit op 74,319%.

Ook over de nummer twee, Victoria Max-Theuer, was het jurycorps het niet eens qua plaatsing. De amazone stond met de Westfaalse hengst Eichendorff, op een zesde plaats bij het Deense jurylid, bij twee overige juryleden op de vierde plaats en twee juryleden zagen in deze amazone de winnares. Haar gemiddelde score was 73,830. Op de derde plaats eindigde Isabell Werth met Don Johnson (v. Don Frederico). Zij scoorde 73,404%. In dit geval was het Deense jurylid het eens met zijn collega’s, die haar op een tweede of derde plaats  hadden staan. Alleen het Franse jurylid Jean-Michel Roudier had haar op een achtste plaats staan.

Opvallend was dat het Deense jurylid Anne van Olst op een eerste plaats had staan. De Nederlandse amazone komt met de KWPN-gefokte Exquis Taikoen (v. Negro) uit voor Denemarken. Het Deense jurylid beoordeelde haar proef met ruim 75%, terwijl de overige juryleden tussen de 70 en ruim 72 procent bleven hangen en haar twee zesde, een zevende en een tiende plaats toebedeelden.

Klik hier voor de volledige uitslag

Bron: Horses

2 reacties op “Verdeeldheid in uitslag Grand Prix

  • Nel

    Dit is toch geen nieuws? Zo worden wij in de basis iedere week gejureerd!!

  • J. van Oene

    nu zelfs ook in het springen B klasse een van de grootste fouten die het KNHS ooit heeft kunnen maken, ik hoop dan ook dat de Jurering in de B klasse maar HEEL GAUW wordt afgeschaft, en weer wordt over gegaan naar het oude systeem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook