Ga naar hoofdinhoud

Verheij en Vaessen bovenaan

Carlijn Vaessen met Fossburry. Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Op de subtopwedstrijd in Ermelo was zondag de zege in de Intermédiaire I wederom voor Jaron Verheij. Dit keer noteerde hij met SH'S Dutch D-Day (v. Johnson) ruim 66%. Carlijn Vaessen debuteerde met WK-ganger Fossbury (v. Ampère) in het ZZ-Zwaar en mocht twee keer het oranje lint ontvangen.

Jaron Verheij is zeer te spreken over de proef die hij neerzette in de Inter I: “Het ging echt heel goed. De score had ik daardoor misschien nog wel iets hoger verwacht, want het was een lekkere proef. Hij zette nu de spanning om in iets positiefs. Hij kroop niet terug, maar ging er juist op lopen”, vertelt hij enthousiast.

Valpartij
“De baan in Ermelo is best spannend en tijdens mijn proef viel de buurman er ook nog af. Ik hoorde geen bel, dus ben maar door gereden. Dutch reageerde er gelukkig niet op.”

Dubbele zege
Carlijn Vaessen debuteerde met Fossbury in het ZZ-Zwaar en noteerde 64,50% en 66,36%. Twee keer goed voor de zege.
“Voor de eerste keer ben ik zeker tevreden. Ik heb zelf ook nog nooit ZZ-Zwaar gereden. Ik merk wel dat hij steeds meer bevestigd raakt. In de proef kan hij alleen nog wel iets te heet worden en dan drukt hij zich er iets uit, waardoor het beeld net wat minder vloeiend is. Als dat beter gaat, kan de score zeker nog een eind omhoog.”

Mega bok
“Fossbury heeft even vakantie gehad, maar hij had er weer helemaal zin in. In het rondje om de ring gaf hij nog een mega bok. Daardoor was mijn eerste drafgedeelte nog iets gespannen, maar al met al is het een mooi begin.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook