Ga naar hoofdinhoud

Verrichtingskampioen naar Jeanine Nieuwenhuis: ‘Knock Out is fantastisch’

Exclusief
Knock Out (v. Ebony) Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

De kampioen van het KWPN voorjaarsonderzoek Knock Out (Ebony x Dreamcatcher), in eigendom van Tim Coomans en Nico Witte, heeft een nieuwe ruiter. De driejarige hengst werd na het verrichtingsonderzoek getraind bij Stal Witte en is vandaag verhuisd naar de stallen van Coomans. Daar heeft stalamazone Jeanine Nieuwenhuis haar eerste ritje op de Ebony-zoon gemaakt.

“De afspraak was dat Knock Out na het verrichtingsonderzoek naar Stal Witte zou gaan en dat wij in de winter de training zouden overnemen”, legt Jeanine Nieuwenhuis uit.

Super enthousiast

Vandaag arriveerde de hengst in Oud-Beijerland en stapte Nieuwenhuis in het zadel. “Toen Knock Out in het verrichtingsonderzoek liep was Tim al heel enthousiast over hem. En ik ben het daar helemaal mee eens”, vervolgt Nieuwenhuis. “Hij loopt fantastisch, draaft met heel veel souplesse en galoppeert en stapt goed. En hij is ook heel lief. Ik werd er super enthousiast van.”

Vossen iets aparts

“We werken nu richting de presentatie van de nieuwe jaargang in Den Bosch”, zegt de amazone die inmiddels een flink aantal vossen onder het zadel heeft. Naast Knock Out is dat haar Grand Prix U25 A-kaderpaard TC Athene (v. United), Genua TC (v. Charmeur) die afgelopen zondag met dik 72 procent winnend debuteerde in de Prix St. Georges en de tweede bezichtigingshengst Ids a Bria (v. Dream Boy). “Daarnaast rijd ik ook nog twee vossen voor klanten en nu dus nog een vos. Ze hebben iets aparts en ik vind het een leuk kleurtje.”

Kampioen met 86 punten

Tim Coomans en Nico Witte kochten Knock Out voor 40.000 euro in de KSS. De door W. Hoogeslag uit Haarle gefokte hengst ontwikkelde zich afgelopen voorjaar tot de topper in de 70-daagse test. Hij kreeg 86 punten met een 9 voor de stap en een 9 voor de rijdbaarheid en instelling. Verder 8,5-en en één 8.

Bekijk hier een filmpje van de kersverse combinatie:

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook