Ga naar hoofdinhoud

Video-interview Matthias Alexander Rath

Matthias Alexander Rath met Totilas
De Duitse dressuurruiter Matthias Alexander Rath won zaterdag met bewegingswonder Totilas de Grand Prix van Pfingsturnier Wiesbaden met 82,8%. ClipMyHorse sprak de ruiter na afloop van de wedstrijd. "Met 82% ben ik heel tevreden. We missen nog wat wedstrijdritme. Er zijn nog wat kleine punten waar we aan kunnen werken en dan kunnen de scores gemakkelijk omhoog", vertelt de dressuurruiter enthousiast.

In het interview prijst de ruiter de kwaliteiten van het paard. Bij de rentree in Kapellen twee weken geleden zaten er nog fouten in de pirouettes en de wissels. “Dat ging nu duidelijk beter. Totilas is zo los en eenvoudig te rijden. Met de passage en galoptour denk ik dat we op de goede weg zijn.”

Ook bondstrainer Monica Theodorescu reageerde enthousiast. “Er was duidelijke vooruitgang ten opzichte van Kapellen. Meer zekerheid, maar het wedstrijdritme ontbreekt nog.”

Rath hoopt over drie weken van start te mogen in Perl-Borg, daar vindt namelijk de eerste observatiewedstrijd voor de Wereldruiterspelen in Normandië plaats. Morgen, maandag, komt hij eerst nog in actie in Wiesbaden in de Grand Prix Special. Hij wordt om 15.10 uur in de ring verwacht met Totilas.

Bron: Horses

Eén reactie op “Video-interview Matthias Alexander Rath

  • DaGu.

    Waar zijn nu al die critici die langs de lijn staan en alles beter weten, ik neem de pet af voor Rath wat is dit moeilijk om dit paard na te rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.