Ga naar hoofdinhoud

Video van de proef van Totilas

Bekijk hier een video van de proef van Matthias Alexander Rath en Totilas vandaag in het Belgische Kapellen. Hun come back, na twee jaar afwezigheid, was goed voor 78,68%.

Bron: Horses


Video: Equireport

19 reacties op “Video van de proef van Totilas

 • Corine

  Wat een toppaard is Totilas.
  Jammer dat hij Rath als ruiter heeft getroffen. Ik zie een open mond, doorgeslagen stang en een ruiter die het paard met een vaste terugwerkende hand rijdt. Gevolg, open mond, onzuiver bewegend paard en een paard dat achter heel weinig doet. En dan nog zoveel punten krijgen!!
  Zitten de juryleden hier(wederom) te slapen?

 • Corine

  Vergeet ik nog te vermelden dat de nek van Totilas geen enkel moment het hoogste punt is. Of hoeft dat tegenwoordig niet meer? Omdat ook Valegro nooit de nek als hoogste punt heeft.

 • Andrea de Jonge

  Oh oh oh … wat een negativiteit toch steeds ….
  Nederland moet maar eens verweken dat Totilas nu bij MAR hoort en het was geen wereldproef maar wel sympathiek gereden ….
  Deal with it 🙁

 • lotte

  Ik ben allang blij dat ie weer trug in de sport is. 🙂

 • Corine

  Ik gun Totilas een goede ruiter en of dat nu een hollander, een amerikaan of een duitser is maakt mij niets uit. Ik vind het zo jammer dat wanneer men zich minder positief uitlaat over Totilas er gelijk vermeld moet worden dat ik/wij het de duitsers niet gunnen. Wat een onzin. Wat goed is is goed en wat slecht is is slecht. Het optreden van vandaag was in mijn ogen matig. Op het paard na dan want Totilas is gewoon een super fijn paard met de juiste instelling. Rath zou wat zuiniger op het mondje van Toot moeten zijn. Ik vraag mij echt af waarom jij niet die open mond ziet, nek niet als hoogste punt, een scheve staart en een onregelmatig voorbeen gebruik en een matig gebruik van de achterhand. Ik ben benieuwt naar meer reacties,

 • Andrea de Jonge

  Ik zit niet fouten te kijken maar ben blij met dit wederoptreden van dit wereldpaard ( daar zijn we het over eens)
  Ik vind dar MAR vooruitgang heeft laten zien tegenover zijn laatste optreden met Toto. Ja er zijn werkpunten, maar geef de jongen een kans.
  IK vrees dat dressuur tegenwoordig nu eenmaal zo gereden wordt ….Valegro is heer en meester & ook daar heb je commentaar op …
  Ik begrijp het : scala der ausbildung lijkt achterhaald ….als je deze paarden ziet lopen.
  Toch vond ik het bewonderenswaardig , de kalmte waarmee deze jonge ruiter de ring inging voor de ogen van de hele wereld : respect.

 • Corine

  @Andrea, natuurlijk krijgt die jongen de kans en natuurlijk is dit nog maar een begin naar hopelijk iets veel mooiers.
  Maar een doorgeslagen stang kan ik nooit goedkeuren. Of je nu aan het begin van je carriere staat of niet.

 • DaGu.

  Geef deze man een kans om een te worden met het paard Aken en Keulen is ook niet op een dag gebouwd.

 • Ronald

  @Corine,

  De kritieken die je op MAR hebt waren bij edward niet anders. De doorgeslagen stang, mond soms open en de nek niet als hoogste punt zagen we ook toen Totilas nog onder edward liep. Het ongelijke voorbeengebruik vindt ik wel een terechte opmerking.

 • Ingrid

  zelf vind ik de Totilas EG/MAR discussie zoooo 2012. Let’s move on.

 • Wendy van den Barselaar

  Nou, stoer hoor, dat ze de ring weer ingaan. Er is in ieder geval betere communicatie tussen die twee dan toen deze combinatie net geformeerd was. Het ziet er een stuk rustiger uit. Goed werk van Sjef ongetwijfeld. En leuk voor Rath die het leerpaard en het leerproces van zijn leven heeft. Hij is zelf toch nog best jong. Ben heel benieuwd hoe de combinatie zich verder ontwikkelt.

  Ik rijd nu zelf een jaar een dressuurpaard dat zijn hele leven door een ander gereden is. Helemaal in het begin was er het wauw gevoel incl. piaff en pirouette, maar toen raakten we allebei zo in de war. Allemensen wat is het moeilijk. Er is minstens nog een of twee jaar nodig, voor ik uit het paard krijg wat de vorige amazone er allemaal uit kreeg. Als dat überhaupt lukt en als ik hem verder goed weet te houden. Maar ik geniet voor drie. Hopelijk doet Rath dat ook. En iedereen die kijkt, laat die maar gewoon rustig kijken.

 • Wendy van den Barselaar

  Dat ongelijk voorbeen gebruik bij dit paard dacht ik overigens vroeger ook al eens te zien, live. En dan heb ik het over vier of vijf jaar geleden. Misschien dat als hij weer sterker wordt, hetgeen hij nog meer kan worden, en het nog beter gaat als combinatie, verdwijnt het.

 • Ineke

  Ik heb de proef alleen zojuist op video gezien, wat een verscil met voorgaande proeven. Nee, ze zijn er nog niet. Maar wel veel progressie. Ik wens Ruth veel succes met Totilas en hoop dat zij samen net zo’n fijne combinatie gaan vormen als ooit Totilas en Edward Gal.

 • Gea Planken

  Ik vind het van respect getuigen dat Alexander dit gedaan heeft na alles wat hij over zich heen heeft gekregen. Als we zelf een paard hebben met een blessure zijn we ook niet blij en vind iedereen het sneu, in het geval van Alexander is er alleen maar veel commentaar op geweest en dan na 2 jaar weer opnieuw starten moet voor hem super spannend zijn geweest ! Ode aan Alexander en Totilas en veel succes !

 • Ingrid

  @Gea Daar sluit ik me helemaal bij aan.

 • Saskia

  Triest dat er gesproken wordt over het de duitsers niet gunnen… Volgens mij is dat totaal niet relevant! Mijns inziens breng je een paard pas uit wanneer het goed loopt en niet zoals hier wanneer het enigszins beter lijkt te gaan… Ik zie nog meer dingen die niet kloppen, en nee ik was er niet bij, maar moet je er bij zijn als het heel duidelijk is te zien dat hier heleboel niet klopt? Wanneer gaat men eens beseffen dat we met levende wezens bezig zijn, wij hebben het voorrecht om deze dieren te mogen berijden en zij verdienen ons respect en fair handelen. Het lijkt me de omgekeerde wereld dat Rath respect krijgt, terwijl eigenlijk Totilas dat respect verdient want ondanks dat er zoveel niet klopt doet hij zijn uiterste best voor zijn berijder…

 • Mireille

  Het gaat de goede kant op, ze lijken elkaar beter te begrijpen, oa door de trainingen van een Hollandse toptrainer.
  Ongelijk voorbeen is nog jammer, moet nog aan gewerkt worden.
  Het is nog niet zoals bij Edward, mist nog uitstraling en misschien wordt het ook wel nooit zo goed, maar mijn respect heeft ie dat hij hulp zoekt in Nederland en ondanks alle shit die hij over zich heen kreeg toch weer de ring in gaat. Dan heb je wel karakter.
  Als dit niet Totilas geweest was hadden we het geen slechte proef gevonden, de juryleden hebben het dus goed beoordeeld.
  En nek als hoogste punt…
  Kijk nou eens naar de bouw van dit paard! Paarden met veel kap moeten wel een hele rare, geforceerde halshouding aannemen om letterlijk hun nek als hoogste punt te hebben.
  Kijk liever naar de neus of die in deze proef niet te ver achter de loodlijn is, of het paard niet té kort in de hals word.
  Dat is af en toe wel een klein beetje zo, sommige paarden knikken al gauw iets te ver door en dat is nog niet makkelijk om die altijd goed op lengte te houden, maar ook daar zal hij vast en zeker aan werken.
  Al met al: petje af, ik had het je niet nagedaan Mattias!

 • Corine

  In de special verraste zij mij positief. Ik zag nu een samenspel van ruiter en paard. Jammer blijft de doorgeslagen stang maar daar is Matthias niet de enige in. En af en toe werd Totilas wat kort in de hals en kwam er wat achter. Maar, eerlijk is eerlijk. Het was aangenaam om naar te kijken. Ik hoop voor hen dat ze de stijgende lijn te pakken hebben. Dujardin is alvast gewaarschuwt.

 • Claudia van Bree

  De redactie heeft een aantal berichten bewerkt omdat het niet de bedoeling is dat bezoekers elkaar persoonlijk aanvallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.