Ga naar hoofdinhoud

Video van debuut Edward Gal en Glock’s Zonik

Edward Gal en Glock's Zonik. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Gisteren maakten Edward Gal en Glock’s Zonik op Indoor Brabant een weergaloos debuut in de Prix St. Georges. Met een topscore van 78.289 procent schreef het duo deze wedstrijd voor goedgekeurde hengsten op hun naam. Een super combinatie, waar de dressuurwereld hoge verwachtingen van mag gaan koesteren.

Met enorm veel expressie danste de hengst door de baan. Bekijk hieronder de video van het droomdebuut:

Bekijk hieronder het interview met Edward Gal:

Bron: Horses/ClipMyHorse

4 reacties op “Video van debuut Edward Gal en Glock’s Zonik

 • Katy Wijnants

  Mijn ogen en mijn hart doen echt pijn bij het zien van deze beelden. Dit is geen dressuur, maar circus. De juryleden zouden beter moeten weten. Het zit helemaal fout in de dressuur. Leve de ruiters die wel hun paarden klassiek scholen. Volhouden, want ooit komt het misschien terug goed. Hoop ik althans van harte.

 • Trellie

  Genoten van deze proef!
  Complimenten aan ruiter en paard.
  Een verademing om te zien dat Zonik in de uitgestrekte draf met het neusje eruit gereden wordt en dat Edward zijn nieuwe ster regelmatig een kleine beloning geeft door even een zijn rechter hand te openen.
  Dit belooft wat voor de toekomst.

 • dagu

  Wie is Katy Wijnants?
  Mijn ogen en mijn hart doen echt pijn bij het lezen van deze reactie!

 • eddy crul

  Beste Katy Wijnants,allicht bedoel je met circus hetgeen Edward Gal hier laat zien rond de ring en daar treed ik u volledig bij.Maar in de ring moeten ik toch zeggen dat we daar een enorme verbetering zien ten over staan van wat we gewend zijn te zien van de top dressuur combinaties.Het was lang geleden dat ik Edward Gal een gestrekte draf heb zien rijden die naam waardig. Hier met Glock’s Zonik doet hij het wel keurig.Ook met zijn andere paarden zien we in de gestrekte draf een enorme verbetering. Na Londen en door de vele kritiek dat moedige mensen hebben durven geven zie ik een enorme vooruit gang in de manier van rijden en hoe de paarden worden getraind.Ik zou zeggen ,ze hebben het eindelijk begrepen.Met hun oudere paarden gaat het iets moeilijker maar ook daar zijn ze orde op zaken aan het stellen.En dit kunnen we alleen maar toejuichen.Nu nog orde op zaken stellen bij het jureren. vr gr EC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook