Ga naar hoofdinhoud

Vijf Nederlanders naar seizoensopening wereldbeker dressuur

Het belooft aankomend weekend in het Deense Odense een spectaculaire opening te worden van het wereldbekerseizoen dressuur 2012-2013. Titelverdedigster Adelinde Cornelissen hoopt haar eerste volle mep punten binnen te halen met Parzival (v. Jazz), maar zal daarvoor onder meer de nummer twee van vorig seizoen, de Duitse Helen Langehanenberg, achter zich moeten laten.

De startlijst bestaat uit twintig combinaties. Op de deelnemerslijst prijken maar liefst vijf Nederlandse namen. Naast Adelinde Cornelissen gaan ook Marlies van Baalen met BMC Miciano, Edward Gal met Blue Hors Romanov, Patrick van der Meer met Uzzo en Hans Peter Minderhoud met Withney van ’t Genthof naar Denemarken.

Dit weekend begint de 28e editie van de wereldbekercyclus. Anky van Grunsven won de wedstrijdserie het vaakst in haar carrière. Dit deed ze in totaal negen keer met haar paarden Bonfire met Salinero. Dit seizoen zijn de wereldwedstrijden in Odense, Lyon, Stuttgart, Stickholm, Londen, Amsterdam, Neumunster en Den Bosch. De finale is eind april in Zweden.

Zaterdag staat om 13.00 uur de Grand Prix op het programma. Een dag later start de Kür om 14.15 uur.

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.