Ga naar hoofdinhoud

Vijf vijfjarigen uit WK-selectie

Foto Melanie Brevink

De vierde trainingsdag in het kader van het selectietraject voor het WK jonge dressuurpaarden vond dinsdag plaats in Ermelo. Na het rijden van de proef zoals deze ook verreden wordt tijdens het EK volgde een korte training door Johan Hamminga. Voor vijf vijfjarige paarden eindigde het selectietraject. Van 1 tot en met 5 augustus vindt in het Duitse Verden het wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden plaats.

De selectiecommissie besloot de volgende paarden uit te nodigen voor de trainingsdag op dinsdag 26 juni op het KNHS-centrum:

Vijfjarige paarden:
Décor Cachet L (v. Jazz) – Mirelle van Kemenade-Witlox
Duval’s Capri Sonne (v. Rhodium) – Dinja van Liere
Casper (v. Westpoint) – Fransje van der Meer
President’s Chagall D&R (v. Jazz) – Marieke van der Putten
Chapter Leatherdale (v. Lord Leatherdale) – Severo Jurado Lopez
Charmeur (v. Florencio) – Emmelie Scholtens
Chicago M.H. (v. Vivaldi) – Jonna Schelstraete
Chinook (v. Vivaldi) – Annieta Klip
Chippendale (v. Lord Leatherdale) – Severo Jurado Lopez
Vitalis (v. Vivaldi) – Hans Peter Minderhoud

Zesjarige paarden:
Babushka (v. Universeel) – Vai Bruntink
Bentley (v. UB 40) – Niels Bax
BlØf (v. Painted Black) – Shani Pitcho
Bordeaux (v. United) – Eva Moller
Borencio (v. Florencio) – Emmelie Scholtens
Boston STH (v. Johnson) – Marieke van der Putten
Grand Cru Hoeve’s Brokaat (v. Samba Hit II) – Jennifer Sekreve
Santo Domingo (v. Samba Hit II) – Emmelie Scholtens
So You Know (v. Scandic) – Jennifer Sekreve

Klik hier voor een fotoserie.

Foto’s: Melanie Brevink
Bron: Horses

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

4 reacties op “Vijf vijfjarigen uit WK-selectie

 • Peter

  Ik ben gister de hele dag op de selectiedag geweest en verbaasd hier te lezen dat er enkele paarden die er niet waren, staakten of niet correct in de aanleuning waren door zijn naar de volgende ronde. Ik heb betere paarden gezien die geen ronde verder zijn. Wat een aanfluiting!

 • Marielle

  Peter ik deel je mening, ook ik was verbaasd bij het lezen van de uitslag.
  Dit ruikt naar vriendjespolitiek!

 • Johan

  Is vriendjes politiek wel de juiste beschrijving als er zelfs sprake is van een arbeidsverhouding tussen jurylid en amazone? Zo`n jurylid heeft (financiele) belangen die zelfs ongewild de objectiviteit zouden kunnen beinvloeden. Daarbij in ogenschouw nemende dat betreffend jurylid reeds meerdere jaren “zijn” amazone mee heeft genomen naar Verden en dit geen succes is gebleken, maar haar nu toch weer in de selectie heeft opgenomen, lijkt vriendjespolitiek me niet het goede woord. Bij de hengstenkeuring treed een jurylid even terug als een paard in de baan komt waar hij belang bij heeft. In de WK selectie treed een jurylid dan blijkbaar eerder naar voren dan terug.

 • dressuurrruiter

  Ha,ha dit is al jaren zo.Als je niet bij het desbetreffende jurylid lest ga je nooit mee naar Verden en inderdaad zijn eigen amazone is er altijd bij en heeft nog nooit iets gepresteerd,ach ja zo werkt het kennelijk.Ben ieder jaar verbaasd dat niemand hier tegenin komt.Zijn lesklanten zitten zeker in het team en dit gaan ze dan opvullen met combinaties waar je echt niet omheen kunt.
  #onemanshow# maar je gelooft toch ook niet dat het z.g.n terugtreden bij de hengstenkeuring zin heeft,blijft altijd moeilijk als er financiele belangen zijn en je kan je collega keurmeester toch ook niet laten vallen.
  Dit soort commissies behoren te bestaan uit leden die geen enkel financieel belang hebben bij het uitvoeren van hun beslissing maar dit is bijna niet te realiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook