Ga naar hoofdinhoud

Vijfde plek voor Mark van de Donk bij internationaal debuut

Update
Mark van de Donk, hier met Duppie. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Mark van de Donk pakte vandaag bij zijn internationale debuut met Duppie direct de vijfde plaats in de Prix st. Georges in Le Mans. Het paar kwam uit op een totaalscore van net geen 69%. Van de Donk was niet de enige Nederlander in de top 5, Jonna Schelstraete en Karen Nijvelt mochten zich als tweede en vierde opstellen.

“Ik ging hier naartoe met in mijn achterhoofd dat het voor ons allebei de eerste keer internationaal is en dat ik het vooral netjes wilde afwerken in de proef en dat is goed gelukt”, vertelt Van de Donk enthousiast. “Het was best een hele reis en gisteren voelde ik wel dat hij een beetje pap in de benen had, maar vandaag kon ik er heel fijn aan rijden.”

Steeds beter

“Ik kon hem vandaag fijn rijden en je merkt ook gewoon dat de balans weer beter is en de aanleuning nog weer fijner. Daarom had ik zelf verwacht dat de score iets hoger zou zijn. Je weet wat je tot nu toe steeds voor punten krijgt en eigenlijk had ik nu nog een beter gevoel in de proef”, vervolgt Van de Donk. “Maar goed het is bijna 69% dus zo slecht is het ook niet voor de eerste keer internationaal. Zelf vind ik dat hij nog iets scherper mocht zijn, maar dat zag ik niet terug op het protocol.”

Winnaar

De winst in deze rubriek was unaniem voor Matthias Alexander Rath met Danoenchen OLD. De Duitse ruiter kreeg 73,412%  voor zijn proef met de Danone I-van de juryleden. Internationaal verschijnt de Oldenburger-ruin regelmatig succesvol in de ring met Raths stiefzusje Liselott Marie Linsenhoff bij de junioren, maar de keren dat Rath Danoenchen zelf uitbracht leverden tot nu toe alleen maar overwinningen op.

Schelstraete en Nijvelt

Jonna Schelstraete volgde op de tweede plaats met Grand-Charmeur (v. Apache) met een resultaat van 70,588%. Voor dit duo was het CDI in Le Mans pas het tweede internationale optreden. Schelstraete bleef met deze score net voor de Belgische Anke Moordtgat, die met Estee Lauder (v. Santano) 70,529% kreeg van de jury. Nijvelt kwam met Elysias (v. Jazz) uit op een totaal van 69,265%, waarmee ze net boven Van de Donk eindigde.

Grand Prix

In de Grand Prix, die later op de dag werd verreden was Gareth Hughes zijn eigen grootste concurrent. De Britse ruiter pakte met Classic Briolinca (v. Trento B) de unanieme eerste plaats met 73,565% en volgde op de tweede plaats met KK Woodstock (v. Wolkentanz II) met 70,804%. Naast de Brit met zijn twee paarden slaagde er niemand in om boven de zeventig procent te rijden. Agatha van der Lei zorgde met VRBGroup’s Caron voor het beste Nederlandse resultaat in deze rubriek. Het duo kreeg 69,022% van de jury, waarmee ze hun persoonlijk beste internationale score tot nu toe reden en werden vierde.

 

Uitslag PSG
Uitslag Grand Prix

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook