Ga naar hoofdinhoud

Vissers en Van Baalen domineren kür op muziek

Tosca Visser met Asther de Jeu op het NK

Een mooi succes voor de Nederlandse ruiters in de Grand Prix kür op muziek op CDI Waregem. Tosca Visser liet de concurrentie met Asther de Jeu ruimschoots achter zich door 72,025% te scoren. Tommie Visser volgde op de tweede plaats en Marlies van Baalen werd derde. Alle drie combinatie scoorden boven de 70%.

Voor Nederland zijn in de Grand Prix dit weekend op CDI Waregem aan de start verschenen Tosca Visser, Marlies van Baalen, Agatha van de Lei, Tommie Visser en Nars Gottmer. De eerste drie genoemden bezetten op donderdag de podium plaatsen in de Grand Prix.

Grand Prix Special

Agatha van der Lei reed gisteren met haar VRBGoup’s Caron (v. Florencio) als enige Nederlandse combinatie in de Grand Prix Special. Het duo werd uiteindelijk vijfde met 65,617%.

Kür op muziek

Net als in de gewone Grand Prix-proef was er ook in de kür op muziek een volledig Nederlands podium met opnieuw Tosca Visser met Asther de Jeu (v. Contango) op kop.

Nu was de tweede trede voor Tommie Visser die op vrijdag een iets mindere start kende met Chuppy Checker (v. Osmium) met een zesde plaats en een percentage van 67,478%. In de kür op muziek kwam hier ruim drie procent bij op en met een totaal score van 70,625%.

Marlies van Baalen bezette de derde plaats met Ben Johnson (v. Johnson) met slecht 0,1% minder als Tommie Visser. Nars Gottmer moest alleen de Belg Domien Michels voor laten gaan en kon daarom geen aansluiting vinden bij het oranje trio. Met DiCaprio Swing (v. Jazz) behaalde Gottmer 66,675% en een vijfde plaats.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.