Ga naar hoofdinhoud

Von Bredow-Werndl en Dalera verslaan Werth en Weihegold in kür

Jessica von Bredow-Werndl, hier met DaleraFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Het zat er wellicht al een beetje aan te komen, maar in Stuttgart gebeurde het echt: Jessica von Bredow-Werndl en haar charmante merrie TSF Dalera BB (v. Easy Game) verbraken de hegemonie van Isabell Werth in de wereldbeker dressuur. Werth moest met Weihegold OLD (v. Blue Hors Don Schufro) dik een procent toegeven op haar landgenote.

Met name de score van de jury bij B, de Luxemburger Christoph Umbach, drukte het resultaat van Werth en Weihegold. Hij gaf het duo slechts 83,025% en kreeg daarvoor een fluitconcert van het publiek. Dat deed niets af aan de fantastische prestatie van Von Bredow-Werndl en Dalera, die meerdere tienen lieten noteren, onder meer voor de piaffe-pirouettes. Hun totaal kwam op 88,440%, bijna een persoonlijk record voor de bronzen medaillewinnaars van het EK in Rotterdam. Vier van de vijf juryleden zetten de winnares op één.

Duits feestje

Ook de rest van de uitslag was een Duits feestje. Helen Langenhanenberg werd derde met de 17-jarige Damsey FRH (v. Dressage Royal), die weer een fantastische kür liet zien, met als hoogtepunten onder meer de stap en de dubbele pirouettes.

Vierde waren Dorothee Schneider en DSP Sammy Davis JR (v. San Remo) en de vijfde plaats was voor Benjamin Werndl met Daily Mirror (v. Damon Hill).

Dark Legend

Een mooie achtste plaats was er voor Charlotte Fry die een kür met een hoge moeilijkheidsgraad liet zien met KWPN-hengst Dark Legend (v. Zucchero). De zware proef werd zeer precies gereden door de 23-jarige Britse in Nederlandse dienst.

Louws enthousiast

Lucie Louws, die haar Wereldbekerdebuut maakte dit weekend met de tienjarige Evito (v. Sir Oldenburg), reed naar 74,560% in de kür op muziek. De Nederlandse was erg enthousiast over haar ervaringen in Stuttgart: “Ik dacht dat ik een moeilijke kür in elkaar geknutseld had maar één ding is zeker; het moet nog veel gekker want artistiek zijn er ook nog heel veel punten te verdienen. Toen ik na mijn kür vanaf de tribune de rest (de absolute wereldtop) aan het werk zag kon ik bijna niet geloven dat ik ook deelnemer was. Dit smaakt naar meer!

Uitslag

Bron: Horses.nl / FEI / Facebook

3 reacties op “Von Bredow-Werndl en Dalera verslaan Werth en Weihegold in kür

  • Doreen

    Ik lees in het artikel: “Met name de score van de jury bij B….. drukte het resultaat van Werth.”. Maar ze staat toch derde bij een andere jury. Waarom wel het ene vermelden maar niet het andere? Vooringenomenheid?

  • Wat een vreemde reactie, Doreen. Vooringenomenheid? De lage score drukte het totaalresultaat in procenten en daarop volgde een fluitconcert. Dat vond ik nieuwswaardig.

  • F.H.Donderwinkel

    Mevrouw Hommes, zou wel leuk zijn om ook te vermelden dat de NEDERLANDSE Denise Nekeman er ook was en een 10 e plaats in de Kür behaalde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.