Ga naar hoofdinhoud

Voormalig jeugd A-kaderpaard Reggea overleden

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl Danielle van Mierlo en Reggea
Afgelopen donderdag is Reggea van Danielle van Mierlo overleden. Van Mierlo was met de Kennedy-zoon opgenomen in het A-kader bij de junioren en de Young Riders. Drie jaar geleden ging hij met pensioen. Reggea is 16 jaar geworden.

Danielle van Mierlo had Reggea al 13 jaar en beleefde vele mooie momenten met hem bij de jeugd. Zo werden ze onder andere vierde op het NK bij de junioren, wonnen ze een internationale wedstrijd in Hagen en vormden ze de reserve combinatie voor het EK in Freudenberg.

“We zijn erg verdreitig, maar we hebben er wel vrede mee. Ongeveer drie jaar geleden kreeg hij een peesblessure. Na een paar maanden herstel hebben we de training weer opgebouwd, maar hij bleef kwakkelen. Daarom hebben we hem toen zijn verdiende pensioen gegeven. Hij liep hier heerlijk in de wei met de pony’s. De laatste weken was hij vaker wat kreupel. Bij controle door de dierenarts bleek dat de blessure toch weer ernstig was. Toen konden we niet anders dan besluiten hem te laten inslapen. Hij is gecremeerd en over zijn wei uitgestrooid, dus hij is nu toch weer bij ons thuis. We hebben geweldige dingen samen meegemaakt en ik zal hem missen”, vertelt Danielle van Mierlo aan Horses.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook