Ga naar hoofdinhoud

Vuurwerk gooit roet in het eten voor deelname Verwimp aan CHIO Aken

Jorinde Verwimp, hier met Tiamo. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Opnieuw heeft een dressuurcombinatie nog voor aanvang van de Grand Prix op CHIO Aken zich moeten afmelden. Jorinde Verwimp is met haar Tiamo alweer uit Aken vertrokken. De reden? De ruin schrok van het vuurwerk van de openingsceremonie en heeft zich daarbij geblesseerd. 

“Gisteravond gingen we nog even aan de hand stappen. Tiamo schrok van het vuurwerk van de openingsceremonie. Het leek er in eerste instantie op dat hij nergens last van had, maar vandaag was hij niet honderd procent fit”, schrijft de amazone op haar Instagram-account.

Prioriteit

“We hebben besloten hem mee terug naar huis te nemen en te laten onderzoeken door de dierenarts. Hem honderd procent fit hebben is onze belangrijkste prioriteit.” Verwimp, die vorig jaar nog op het EK in Gotenburg reed, zou individueel aan de start verschijnen op het CHIO.


Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Instagram

4 reacties op “Vuurwerk gooit roet in het eten voor deelname Verwimp aan CHIO Aken

 • Sandy

  Ik begrijp zowiezo niks van al dat spektakel tijdens paarden evenementen. Leuk voor het publiek, maar stress voor de paarden. Met oud en nieuw blijft menig paardeneigenaar thuis om de paarden in de gaten te houden en op zo’n concours stellen ze de paarden er onnodig aan bloot. de paarden staan waarschijnlijk in tenten, waardoor het nog beter hoorbaar is. Erg jammer en onnodig volgens mij. Zo heb ik ook tijdens de hengstenkeuring wel eens gezien dat een hengst gehuldigd werd voor zijn bewezen diensten voor de fokkerij en als dank de schrik van zijn leven kreeg met allemaal vuurwerk om zich heen. Hij was Helemaal overstuur en dat allemaal voor het vermaak van het publiek. Ik heb er in ieder geval niet van genoten en ik denk Jorinde ook niet.

 • Simone

  Oh wat erg!

  Vuurwerk hoort helemaal niet thuis op een hippisch evenement!
  Afschaffen dat vuurwerk! is echt nergens goed voor!

 • ilse

  Wie steekt er nu vuurwerk af of een paardenevenement!!!! Uberhaupt bij welke dieren dan ook.
  Wat een verstand…………………

 • A. van Duinen

  Het is erg jammer voor de amazone maar ik denk dat de organisatie er niet op had gerekend dat de deelnemers met hun paarden tijdens de openingsceremonie aan de wandel gaan maar dat ze zouden gaan kijken naar de opening omdat ze nou eenmaal meedoen met dit evenement. Tijdens het vuurwerk heb ik geen paard in de baan gezien, die zijn er al eerder uit gestuurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook