Ga naar hoofdinhoud

Dubbele ZZ-Zwaar winst voor Vincourt

Begin november reed Annemieke Vincourt-Krom de zelfgefokte Fimosa nog naar de overwinning in het ZZ-Zwaar in Vinkega. Ze reed toen nog één proef om zich zo optimaal daarop te kunnen focussen met de nog onervaren merrie. Vandaag reed het duo twee proeven in deze klasse op de subtop in Genemuiden en wist ze allebei te winnen net scores van 65,29% en 69,86%.

Jurylid Gotien Sipsma was enthousiast over Fimosa: “Een goed, talentvol paard met een hele fijne galop. Fimosa is al goed bevestigd in de oefeningen voor een zevenjarige.” Als een puntje voor verbetering noemt Sipsma de drafverruimingen: “Die kunnen nog meer gedragen.” Loes Mars was tweemaal goed voor het rode lint in het ZZ-Zwaar. Ze reed met Pablo’s Henry (v. Pablo’s Gluck) 65,07% en 67,21% bijeen.

LT-winst voor Buining

De Lichte Tour werd in handicap verreden met de Zware Tour, al werd de gehele top drie bezet door Lichte Tour-combinaties. Rachelle Buining ging met Rhytm And Blues (Welt Hit II) aan de leiding in het klassement. Haar Intermédiaire I proef was goed voor 67,96%. Gerdien Hilgenberg werd tweede met Chanel (v. Florencio). Ze had met 66,51% het hoogste percentage in de Prix St. Georges. Marjan Hooge werd derde met grote schimmel Everlast-Lindh (v. Hofrat), voorheen door Hergen van Hall uitgebracht op dit niveau. Met 66,12% scoorde Hooge net iets minder dan dan Hilgenberg in de Prix St. Georges. In de Zware Tour werd geen voldoende scores behaald.

Uitslag subtop Genemuiden.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook