Ga naar hoofdinhoud

Weer goud voor Jeanine Nieuwenhuis

Na het individuele goud van gisteren heeft Jeanine Nieuwenhuis vandaag weer goud gehaald op het EK Young Riders in de kür. Zij reed met TC Athene naar een prachtige score van 81,000% waarmee ze ruim voor bleef op haar concurrenten Leonie Richter en Jil-Marielle Becks, die tweede en derde werden.


Nieuwenhuis reed een zeer sterke kür met TC Athene. Ze reed een constante proef met veel 8-en op het protocol. Alleen het jurylid bij H dacht twee keer een onvoldoende gezien te hebben bij de uitvoering van de vliegende wissels, de andere juryleden gaven 8-en en 8,5-en voor deze wissels.
De halve pirouette werd zelfs beoordeeld met 9-ens. Ook de choreografie en de moeilijkheidsgraad van de kür van Jeanine en TC Athene werden met hoge cijfers gewaardeerd.

Leonie Richter en Babylon 26, die gisteren brons wonnen, konden niet aan de score van Jeanine Nieuwenhuis komen. De Duitse amazone kwam met haar Bellisimo M-nakomeling uit op een score van 78,675%, goed voor het zilver.

Jil-Marielle Becks behaalde met Damon’s Satelite een score van 78,425%, goed voor brons. Alleen in de rechter schouderbinnenwaarts moest zij een aantal onvoldoendes incasseren, de andere onderdelen werden met hoge cijfers gewaardeerd.

Lotte Meulendijks werd achtste met MDH Ohio met een score van 71,150% en Jeanine Nekeman werd twaalfde met Vlingh. Zij behaalden een score van 70,150%.

Klik hier voor de uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook