Ga naar hoofdinhoud

Weihegold, een wereldster is geboren

Isabell Werth en Weihegold OLD Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Gelijk bij hun internationale debuut op het hoogste niveau gaven Isabell Werth en Weihegold Old op Jumping Amsterdam hun visitekaartje af. In de Grand Prix moesten de juryleden nog even wennen aan het feit dat er weer een paard van het niveau Valegro bij was gekomen, maar vandaag, in de Wereldbeker-Kür op muziek, viel alles toch nog op z'n plek. Werth won met nipt verschil van landgenote Jessica von Bredow, in een spannend gevecht met zes combinaties boven de 82% eindigde Diederik van Silfhout als derde.

De verschillen in deze bijzonder spannende editie van de Reem Acra Wereldbeker dressuur waren heel klein. Twee Duitse combinaties  stonden elkaar naar het leven met scores boven de 83%, vier andere concurrenten kregen percentages van in de 82.

Nederlandse ruiters hadden in Amsterdam het nakijken. Diederik van Silfhout pakte in de onderlinge concurrentie met zijn teamgenoten uit Oosterbeek licht het voordeel. Na een heel precies uitgevoerde, vrijwel foutloze kür met Arlando NH N.O.P. kwam 82.75% op het scorebord te staan. En daarmee was Van Silfhout ’the best of the rest’, achter de ijzersterk rijdende Duitse amazones.

Zoveel kwaliteit en expressie kon Charlotte Dujardin met Uthopia niet bijbenen. Haar Kür met enkele kleine foutjes en een niet helemaal gelijk gebruik van de voorbenen was goed voor 82.375%, de vierde plaats. Een fractie minder scoorde Hans Peter Minderhoud, die Glock’s Flirt niet steeds mooi recht kon houden (82.25%). De score voor de mooie, harmonieuze Kür van Edward Gal en Glock’s Voice viel – na hun overwinning in de Grand Prix – een beetje tegen. Met 82.10% bezetten zij de zesde plaats.

Maar de grote ontdekking van Jumping Amsterdam was toch wel Isabell Werth met haar topmerrie Weihegold. Als driejarige was de Don Schufro-dochter al kampioene van Oldenburg. Ze werd opgeleid door Isabelles stalamazone Beatrice Buchwald en nu, in handen van de grootmeesteres, is een wereldster geboren. Imponerend was vooral het gemak waarmee Weihegold piaffeerde en overgangen maakte.

Na een aanvallend gereden Kür met een hoge moeilijkheidsgraad was de tweede plaats voor Jessica von Bredow met Unee BB.

Bron: Horses

3 reacties op “Weihegold, een wereldster is geboren

  • Han Coolen

    Isabell Werth gaf met haar 46 jaar iedereen het nakijken !! TOP 🙂

  • Hans Vogel

    Pracht sport. Isabel is een vakvrouw. Helaas zat er een jury wel erg afwijkend te jureren. Hopelijk gaat dat op de OS dit jaar beter. Laten we de ellende van het WK niet herhalen.

  • Martina

    Uuuuuuuuuh…..Las ik vorige week niet een artikel hier bij horses.nl dat “men” vond dat de “oudere” topsporters niet meer zo goed mee zou kunnen komen ???? Dat wordt dan bij deze afgestraft als grote nonsens. Goed gedaan, Isabell, wereld klasse !!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.