Ga naar hoofdinhoud

Wendy Scholten roept op tot toelaten beenbeschermers in dressuur

Hippisch ondernemer en amazone Wendy Scholten stelt op haar facebookpagina het verbod op beenbescherming bij KNHS dressuurwedstrijden ter discussie. Scholten vindt dat beenbeschermers aan de voorbenen toegelaten zouden moeten worden. "Ik vind het zo'n ouderwetse regel dat het niet mag. Deze week schrok mijn vijfjarige. merrie in de L2-ring van een ander paard en ze verwondde zich. Dit is me al eens vaker overgekomen."

“Wat is nou de reden waarom we géén beenbeschermers in de dressuur mogen gebruiken? Een simpele volstaat al en was in dit geval het welzijn (daar praat toch iedereen over?) ten goede gekomen”, schrijft Scholten die iedereen oproept om er over mee te praten. Daarin is Scholten al een behoorlijk eind op weg met 236 opmerkingen en 37 deelacties van haar facebookpost.

Bron: facebook/Horses.nl

2 reacties op “Wendy Scholten roept op tot toelaten beenbeschermers in dressuur

  • Annet Geerdink

    Vind het inderdaad een onderwerp waar best even over nagedacht mag worden. Vooral bij de jonge paarden op concoursterrein. Ijzertje onder.. schrikken.. spanning om vreemd terrein.. Dan is is een beetje bescherming toch niet zo gek. Zeker wetende wat de gevolgen en kosten zijn als t paard zich verwond.

  • A. van Duinen

    Ok, prima stelling die ter discussie gevoerd kan worden! Wendy Scholten heeft al zeer veel berichten ontvangen op haar Facebook pagina. Daaruit kwam naar voren dat bijna alle reacties vóór beenbeschermers zijn, dan denk ik aan peeskappen en achterbeschermers en eventueel zelfs springschoenen. Dé grootste en meest bekende reden dat het niet toegestaan is dat de beschermers kunnen worden op gepimpt met allerlei scherpe materialen zodat het paard de benen hoger zou optillen en zeer doet. Dus slecht welzijn voor het paard. Om dat te voorkomen lijkt mij dat op ieder concours een steward of iets dergelijks moet staan die de beschermers controleert op zaken die niet thuis horen in de beschermers. Maar wie gaat dat doen? De ringmeester? Die heeft daar eigenlijk als die er al is tegenwoordig helemaal geen tijd voor want die moet zorgen dat alles op tijd gaat en mensen te woord staan tussendoor. En meestal is het iemand van de stal zelf, hoe gaat dat zo neutraal mogelijk ingevoerd worden zodat niemand buiten de boot valt. En gaat dat per proef niet meer geld kosten? En moeten er ook regels komen voor welke beenbescherming en van welk merk als je dat om zou willen doen? Tja….lijkt mij een lastige discussie; hoe pak je het aan en ook voor elke dressuurwedstrijd dus ook gewoon vanaf de BB? Dan creëer je wel gelijke rechten voor iedere dressuur wedstrijdruiter.

    Persoonlijk zou ik het laten afhangen van mijn paard als de mogelijkheid komt dat dressuurwedstrijden gereden mogen worden met beenbescherming. De voorkeur zal altijd zowel tijdens training en wedstrijd, zo min mogelijk zijn. Op de wei of paddock helemaal geen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook