Ga naar hoofdinhoud

Wereldbekeretappe Madrid gaat niet door

Dorothee Schneider met Sammy Davis Jr. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De Spaanse etappe van het Wereldbekercircuit, die in oktober in Madrid plaats zou vinden, is afgelast. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Het is de eerste wedstrijd in de Westeuropese liga voor het komende seizoen die niet door kan gaan vanwege de coronacrisis. Zowel het springen als de dressuur is gecancelled.

De wereldbekeretappes voor West-Europa zijn indoorwedstrijden, waarvan verwacht wordt dat ze ook in de herfst nog zullen lijden onder de maatregelen om COVID-19 te bestrijden. Dergelijke indoor-evenementen zijn erg afhankelijk van entreegelden en de recettes uit het strodorp om de kosten te kunnen verantwoorden. Dat wordt erg lastig met de regels die nu gelden voor afstand houden, die tot veel minder publiek zullen leiden.

Grote uitdaging

“We staan tegenover één van de grootste uitdagingen uit de geschiedenis” laten de organisatoren in een verklaring weten. “Er zijn te veel onzekere factoren om nu door te gaan met de organisatie van een dergelijk groot evenement als de Madrid Horse Week.”

Indoor Brabant

De eerste Wereldbekeretappe die geveld werd door het coronavirus was die van Indoor Brabant eerder dit jaar. Ook de finale van het seizoen 2019/2020 in Las Vegas werd afgelast. Deze zou in april plaatsvinden.

Bron: Dressage-news.com / Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.