Ga naar hoofdinhoud

Wereldbekerfinale komt dichterbij voor Kasey Perry-Glass

Kasey Perry-Glass met Goerklintgaards Dublet Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Met een percentage van 83,425% reed Kasey Perry-Glass haar zestienjarige Dublet naar een afgetekende overwinning in de Wereldbeker kür op muziek in Wellington. Voor de amazone en haar Diamond Hit-zoon ligt deelname aan de Wereldbekerfinale daarmee voor het grijpen. Perry-Glass en haar Amerikaanse teamgenote Laura Graves rijden volgende week de laatste kwalificatie. 

Perry-Glass reed haar kür op de muziek van Tom Hunt, die ook de kür van Charlotte Dujardin en Valegro maakte. “Ik kan van te voren in zijn stal al zien hoe hij het gaat doen”, liet een dolgelukkige winnares na afloop weten. “Het is misschien nogal gek, maar ik kan het aan hem voelen.” Als volgende week naar verwachting gaat, is dat voor de amazone haar laatste wedstrijd in aanloop naar de finale.

Publieksfavoriet

De tweede plaats in de kür op vrijdagavond ging naar Tinne Vilhelmson-Silfvén en de inmiddels zeventienjarige Don Davidoff-zoon Don Auriello. De Zweedse amazone was de favoriete bij het mee-jurerende publiek. Bij de juryleden kwam ze uit op 80,95%, net genoeg om Shelly Francis en De Niro-zoon Danilo naar de derde plaats te verwijzen.

Bron: Dressage News

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook