Ga naar hoofdinhoud

Werndl wint ook kür in wb-kwalificatie Salzburg

Update
Thamar Zweistra met Hexagons Double Dutch (v. Johnson). Foto: Jessica Pijlman / www.madebyjessy.com

Met de imponerende Daily Mirror (v. Damon Hill) won Benjamin Werndl zojuist de kür op muziek in de wereldbekerkwalificatie in Salzburg. De Duitser scoorde 80.790%. Het was een nipte zege want Patrik Kittel reed met zijn nieuwe aanwinst Delatio (v. De Niro) ook net boven de 80% (80.010%) en werd tweede. Voor de Nederlanders was er geen hoofdrol weggelegd. Thamar Zweistra was met de achtste plaats de beste Oranje-amazone.

Benjamin Werndl had gisteren ook al de Grand Prix gewonnen. Technisch had hij er vanmorgen nog een schepje bij bovenop gedaan en met de mooie muziek steeg de score naar het percentage van 80.790%.

Kittel opnieuw tweede met Delatio

Patrik Kittel nam met Delatio de tweede plaats voor zijn rekening.  De zoon van De Niro werd tot voor kort nog door Emile Faurie gereden maar Kittel nam onlangs de teugels over van de Brit. In Lyon debuteerde Kittel in de wereldbekerkwalificatie en werd daar net als nu tweede. Zowel als in Lyon als in Salzburg kwam de score boven de 80%. Dorothee Schneider zat er met Faustus ook vlak bij. De Duitse werd derde met 79.730%.

Zweistra achtste

Net als gisteren was Thamar Zweistra met haar paard Hexagon’s Double Dutch (v. Johnson) de beste Nederlandse. Zweistra kreeg voor haar kür 74.565% en werd achtste. Na een sterk begin slopen er een paar kleine foutjes in de proef. Zo ging het even mis voor de draai-pirouette in piaffe. Maar de lijnen in galop met appuyementen, onderbroken door de dubbele pirouettes, waren mooi.

Broer en zus galopperen op Ed Sheeran

Op negende plaats volgde Tosca Visser met haar Asther de Jeu (v. Contango). De combinatie leek wat last van spanning te hebben wat leidde tot een percentage van 72.820%. De halfbroer van Asther, Brother de Jeu (v. Voice), kwam onder Antonia Ramel tot een zesde plaats met 77.230%. Een leuk detail is dat broer en zus allebei galoppeerden op de muziek van Ed Sheeran.

Margo Timmermans

De derde Nederlandse in Salzburg, Margo Timmermans, eindigde met Catch Me (v. Dreamcatcher) op de twaalfde plaats met 70.655%.

Werndl en Schneider op kop

In de stand om de wereldbeker staat Benjamin Werndl samen met Dorothee Schneider op kop. Tosca Visser is met haar twaalfde plaats de hoogst geplaatste Nederlander op de lijst direct gevolgd door Thamar Zweistra.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook