Ga naar hoofdinhoud

Werth en Quintus winnen internationale debuut in GP Salzburg, van der Lei in top acht

Quintus onder Isabell Werth Foto Tanja Becker/Equitaris

In de 4* Grand Prix van Salzburg maakte Quintus (v.Quaterback) vandaag onder het zadel van Isabell Werth zijn internationale debuut en deed dit zeker niet onverdienstelijk. Werth en de Quaterback-zoon pronkten bovenaan de uitslagenlijst van de Grand Prix. Victoria Max-Theurer en Matthias Alexander Rath maakten de top drie compleet. Agatha van der Lei was de enige Nederlandse troef en eindigde bij de beste acht in het klassement.

Werth startte Quintus al een aantal keer op nationaal niveau in de Grand Prix en pakte daarin meerdere top klasseringen. Vandaag debuteerde het duo in de internationale 4* Grand Prix en deze proef werd door de jury gewaardeerd met score van 71.370%. Dit was genoeg voor Werth en Quintus om de overwinning op te eisen.

Bij de beste acht

Victoria Max-Theurer mocht achter Werth aansluiten in de prijsuitreiking. De amazone stuurde Rockabilly (v.Rock Forever) naar een score van 70.435% en werd tweede. Matthias Alexander Rath en Foundation (v.Fidertanz) zetten een score neer van 69.957% en maakte het podium compleet op de derde plaats. Onze landgenote Agatha van der Lei was de enige Nederlandse in de Grand Prix en eindigde bij de beste acht. De amazone behaalde met VRB Group’s Caron (v.Florencio) 66.457% en pakte hiermee nog een zevende prijs.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook