Ga naar hoofdinhoud

Werth na kür: ‘Er zat wel wat extra druk op’ (met videos)

Isabell Werth met Bella Rose Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Isabell Werth en Bella Rose (v. Belissimo) hadden nog niet eerder 90% gereden in een GP kür op muziek. En in Aken reed haar directe concurrente Dorothee Schneider met haar ijzersterk teruggekeerde Showtime FRH (v. Sandro Hit) naar een persoonlijk record reed van maar liefst 89,66%. Toen moest Werth nog beginnen, dus de druk was heel hoog.

“Druk is natuurlijk niet nieuw voor mij, maar iedereen was ook heel erg met mijn vijftigste verjaardag bezig en dat het zo mooi zou zijn als ik ook nog eens zou winnen” vertelt Werth na afloop van de kür, waarin ze uiteindelijk met haar lievelingspaard naar 90,45% reed.

“Dus dat leverde nog wel een beetje extra druk op. Ik wist echter vantevoren al dat Dorothee heel goed zou rijden. In de Spécial moest ik er ook voor vechten. Maar als je met Bella Rose in zo’n ring binnenrijdt, krijg je al het gevoel dat speciale dingen mogelijk zijn.” aldus Werth.

‘Het is heel emotioneel’

Dorothee Schneider kwam met haar persoonlijk record met Showtime FRH (v. Sandro Hit) op de tweede plaats uit. “Het is heel emotioneel om terug te zijn met hem, hij wil gewoon dansen en hij is zo dicht bij me, dat geeft een heel speciaal gevoel” vertelt Schneider na afloop.

Jessica von Bredow-Werndl werd met TSF Dalera BB (v. Easy Game) derde. “Dit paard is heel bijzonder voor mij, bijna een soort soulmate. Het is een echte piaffe-koningin en dat kwam er gelukkig vandaag wel goed uit”, aldus de amazone.

De vierde plaats was verrassend voor de pas negenjarige Bohemian (v. Bordeaux) onder de Deense amazone Catherine Dufour.

Lees ook: Werth scoort hattrick in Aken

Bronnen: Horsetelex / Clipmyhorse / Facebook / Enrico de Benito / Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook