Ga naar hoofdinhoud

Werth in hoger beroep tegen FN tuchtraad

Nadat Isabell Weth’s paard El Santo NRW (v. Ehrentusch) in juni 2012 positief werd getest op doping en de eerste kamer van de FN tuchtcommissie dit verder wilde onderzoeken, diende Werth een klacht in tegen de leden van deze commissie. Drie leden zouden bevooroordeeld zijn. De tweede kamer wees de motie af en Werth besloot hierop onlangs de motie neer te leggen bij het hoger tribunaal van de FN.

Isabell Werth liet vorig jaar na de aantijging weten dat El Santo het medicament Cimetidin nooit heeft gekregen, maar dat de buurman op stal er wel mee behandeld werd. Mogelijk had El Santo via een omweg alsnog de substantie binnen gekregen.

De FN startte een onderzoek en op 11 maart 2013 zou Werth gehoord worden door de tuchtraad, maar diende toen een motie in tot mogelijk vooroordeel van leden van de eerste kamer. Nu zal eerst het hoger beroep van Werth afgehandeld moeten worden. Als de eerste kamer niet bevooroordeeld wordt bevonden, wordt de procedure voorgezet. Zo niet, dan neemt de tweede kamer het over.

Bron: Horses/ PSI Magazin

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook