Ga naar hoofdinhoud

Werth kiest Weihegold

Isabell Werth met Weihegold OLD. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Isabell Werth werd in Den Bosch aan het twijfelen gebracht over welk paard ze mee zou nemen naar de Wereldbekerfinale in Parijs, de huidige nummer 1, Weihegold OLD of 2, Emilio van de Wereldranglijst. Vandaag maakte de Duitse dressuurkoningin aan St.Georg online bekend dat het de Don Schufro-dochter Weihegold wordt.

Werth was er aan het begin van het Wereldbekerseizoen duidelijk over: Weihegold was eerste keuze, maar in Den Bosch werd ze aan het twijfelen gebracht. Vorige week liet ze aan Grand Prix Replay weten dat het 50-50 was, maar nu is de beslissing genomen.

Fokpauze

Na de finale in Parijs krijgt Weihegold even fokpauze zodat haar eigenaresse,  Christine Arns-Krogmann, een embryo kan spoelen van de merrie. Volgens Werth is dat vorig jaar ook zo gedaan en het resultaat van toen is gisteren geboren. Draagmoeder Cancara is bevallen van een hengstveulen van Vitalis en de fokker deed op facebook al een oproep voor een naam voor het hengstje.

Bron: St.Georg

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook