Ga naar hoofdinhoud

Werth ongenaakbaar in kür op muziek, team Kittel volgt

Isabell Werth met Emilio Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Patrik Kittel wist niet voor de grote verrassing van Lyon te zorgen. De Zweedse ruiter moest toch zijn meerdere erkennen in Isabell Werth met Emilio. Zowel Kittel als zijn pupil Antonia Ramel passeerden de magische 80%-grens en maakten de top drie compleet. Zowel Hans Peter Minderhoud als Patrick van der Meer reden zich in de top tien.Gisteren was het meer geluk dan wijsheid dat Isabell Werth de overwinning greep in de Grand Prix. In tegenstelling tot Dorothee Schneider en Patrick Kittel plaatste slechts één jurylid de Duitse dressuurkoningin op kop. In de kür op muziek deed Werth haar reputatie weer eer aan en boekte een unanieme zege met 84,410%.

Team Kittel

Patrik Kittel maakte in Lyon zijn debuut met Delatio (v. De Niro). De Zweedse ruiter mag tevreden terug kijk naar zijn debuut met twee tweede plaatsen. In de kür op muziek reed de ruiter bijna 81% bijeen.

Zijn leerling Antonia Ramel deed het ook niet onverdienstelijk met de in Nederland gefokte Brother de Jeu (v. Voice), de halfbroer van Asther de Jeu. Ook dit duo passeerde de 80%-grens en werd derde.

Meerdere erkennen

Gisteren werd Hans Peter Minderhoud en Patrick van der Meer nog vijfde respectievelijk zevende, maar in de kür op muziek moesten de Nederlandse heren een aantal plaatsen inleveren. Minderhoud moest net als gisteren Dorothee Schneider voor laten gaan en de pas 21-jarige Juan Matute Guimón, met wie hij gisteren nog de vijfde plaats deelde. Een verrassende vijfde plaats was er voor Hayley Watson-Greaves met Rubins Nite, die gisteren in de Grand Prix nog negende werd met 70,630%. Vandaag was er bijna 7% meer in de kür op muziek. Minderhoud danste uiteindelijk met de sympathieke schimmel Zanardi naar 77% en een zevende plaats.

Ook Patrick van der Meer moest nu Victoria Max-Theurer en Morgan Barbaçon de Mestre extra als meerdere erkennen en werd tiende met Zippo. Het duo behaalde een nette 75%. Net als gisteren was opnieuw het Duitse jurylid gecharmeerd van het duo en kende ruim 77,5% toe.

Lees ook

http://staging.horses.nl/dressuur/werth-zegeviert-pech-voor-meulendijks/

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook