Ga naar hoofdinhoud

Werth na zeven jaar opnieuw op kop

Op de nieuwe FEI World Ranking dressuur, die volgende week bekend wordt gemaakt, staat Isabell Werth voor het eerst in zeven jaar weer bovenaan. De Duitse Olympiade-amazone stond in 2009 voor het laatst op de eerste positie met Satchmo en voert nu de lijst aan met Weihegold OLD (v. Don Schufro).

De resultaten op de Olympische Spelen, waar de 47-jarige amazone teamgoud en individueel zilver won met de Don Schrufro-dochter zijn samen met de resultaten in de wereldbekerwedstrijd in Lyon dit weekend beslissend voor de nummer 1-positie op de FEI Ranking. Werth scoorde in Lyon maar liefst 90,09% in de kür, waarmee ze niet alleen haar eigen persoonlijke record verbeterde met Weihegold, maar ook pas de derde is, die boven de negentig procent wist te scoren. Eerder wisten Charlotte Dujardin en Valegro en Edward Gal met Totilas deze grens al eens te passeren.

Landgenote voorbij

Werth gaat hiermee in de nieuwe ranking aan haar landgenote Kristina Bröring-Sprehe voorbij. Bröring voerde al vanaf januari dit jaar het klassement aan met haar Desperados FRH (v. De Niro) en zakt nu een plaatsje naar de tweede plak. Bijzonder is dat Werth begin dit jaar niet eens op de ranglijst stond met de merrie. Het was na de overwinning in de kür en ed zesde plak in de Grand Prix op Jumping Amsterdam, dat het duo op de 480-ste plaats op de ranglijst verscheen.

Meeste medailles

Het was tot nu toe een heel memorabel jaar voor de Duitse amazone, want met de prestaties op Olympische Spelen in Rio, de vijfde Spelen voor Werth,  mag ze zichzelf de meest Olympische medaille-winnen. In totaal won Werth al tien Olymoische medailles, waarvan zes goud waren.

Bron: Dressage-news

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.