Ga naar hoofdinhoud

Willy Wonka steeds geroutineerder in Zware Tour

Gisteren op de kleinschalige subtopwedstrijd in Vinkega vielen de scores nog niet altijd mee. Vai Bruntink krikte het gemiddelde van de dag gelukkig nog wat omhoog door Willy Wonka in de Intermédiaire II naar een score van 68,42% te sturen. Dit leverde haar niet alleen het oranje lint op, maar ook de eervolle vermelding van ´hoogste dagscore´. 

Willy Wonka, die Stal Laarakkers in gedeeld eigendom heeft met Stephan Wensing, heeft al meerdere overwinningen op zijn naam staan in de Intermédiaire II. Hij raakt steeds weer meer geroutineerd in zijn werk en scoort eigenlijk heel constant. Hoogtepunten van de proef waren de verruimingen en de passage. Volgens Bruntink zelf mogen de series nog rechter, laat ze op haar site weten.

Successen voor Stal Krom

Na Bruntink scoorde Annemieke Vincourt het hoogst. Met Fimosa (v. Ampere) won ze het ZZ-Zwaar met 68,07%. Met deze zelfgefokte merrie maakte Krom eind oktober haar debuut in deze klasse in sindsdien gaan ze als een speer. Linda Kok werd hier tweede met Floriano (v. Florist) (61%) en Roel van Lenthe, leerling van Krom, werd derde met Watouche (60,93%).
De tweede proef van het ZZ-Zwaar reed Krom niet, en hier won haar leerlinge Terra Fairbrother die Diede Dieni bij haar kocht. Het duo maakte in Vinkega onder begeleiding van Krom hun debuut en scoorde 61%. Van Lenthe werd hier tweede met 60,21%.

Wilmink tweemaal oranje

Bij de Young Riders was Puck Wilmink met Brinkhof”s Faira (.v Apache) Maaike Ten Hoor tweemaal te sterk. Wilmink won beide proeven met scores van 61,38% en 62,11%. Brandy Bos won bij de junioren. Ze stuurde Vitellius Foret (v. Peter Pan) naar 65,88%.

Schalekamp en Vorenhout aan kop

In de Lichte Tour waren er oranje linten voor Nathalie Vorenhout en Anna van de Haffriehoeve (v. Rindert 406) en Marjan Schalekamp met Cimmiek (v. Johnson). Vorenhout scoorde in de Prix st. Georges 64,93% en Schalekamp won de Intermédiaire I met 60,66%.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook