Wim Ernes: 'Ongekend spannend!' - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Wim Ernes: ‘Ongekend spannend!’

"Ongekend spannend is het", vindt bondscoach Wim Ernes. "En de sport is hier op het EK ook van een enorm hoog niveau. Met drie landen die elkaar zó weinig toegeven. En met meerdere topcombinaties die over de 80 procent gaan."

Hoe klein de verschillen op het EK dressuur zijn blijkt wel uit het feit dat zelfs de correcties van de juryleden en het Judges Supervisory Panel zouden kunnen beslissen over de kleur van de medailles. “Stel dat twee juryleden de linker pirouette van Parzival zouden hebben gemist, dan kan het ingrijpen van het Panel je nog een plaats kosten.”

Gelukkig was daar geen sprake van en stevent Nederland af op zilver of goud. Dat laatste wordt het als Helen Langehanenberg er straks om 13.13 uur niet in slaagt om een persoonlijk record te rijden met Damon Hill.

Ernes was ongelooflijk blij met de prestaties van zijn toptroeven Gal en Cornelissen. “Edward en Glock’s Undercover waren van een geweldig niveau, maar dat gold ook voor Parzival en Adelinde. Opvallend dat die linker pirouette in de proef telkens een probleem oplevert, terwijl hij op het voorterrein wel lukt. Toen het vanmorgen weer gebeurde en ik de percentages onder de 80 zag schieten, dacht ik: nou gaat het toch nog mis. Maar Parzival liep zo’n geweldige laatste lijn, dat de scores toch weer optrokken.”

“Ik vond dat Parzival nóg mooier in aanleuning was dan voorheen, nog meer de berg op. Eigenlijk zou je dan verwachten dat de percentages hoger uitvallen, er is immers sprake van één wedstrijdreglement. Maar zo werkt het in dressuur niet. Dit is geen sport van absolute getallen. Het moet elke keer weer opnieuw gebeuren in nieuwe omstamdigheden.”

Bron: Horses

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook