Ga naar hoofdinhoud

Winnend debuut ZZ-Zwaar Danielle van Mierlo

Daniëlle van Mierlo met Dayano. Foto: Lynn van Woudenbergh / www.arnd.nl
Op de meerdaagse dressuurwedstrijd zeeland Outdoor in Nieuw en Sint Joosland begon zaterdagochtend het programma voor de subtopruiters. Danielle van Mierlo had een sterke eerste dag met haar Jazzen. Nadat ze twee proeven in het ZZ-Zwaar won, werd ze ook nog tweede in een grote groep Prix St. Georges.

Van Mierlo debuteerde in het ZZ-Zwaar winnend met Evita Utopia met bijna 69% en ruim 66%. Beide keren pakte ze daarmee het oranje lint.

In de war
“Ze is nog maar zo weinig mee geweest tot nu toe. In het ZZ-Licht kon ze soms uit onervarenheid in de war raken van alles wat er om haar heen gebeurde. Nu kan ik mooi twee dagen starten en dus ervaring opdoen, vandaar dat we toch de overstap naar het ZZ-Zwaar gemaakt hebben”, vertelt ze enthousiast.

Meteen goed
“Gisteren had ik al even baan verkend met haar, maar het ging eigenlijk meteen al goed. Met de oefeningen heeft ze totaal geen moeite, maar om alles aan elkaar te krijgen is altijd wel een dingetje geweest. Dat lukte nu heel goed. Normaal rijden we nooit twee proeven achter elkaar, maar dat moet ze ook leren. Ik merkte wel dat ze in de tweede proef iets moe werd. Daardoor kregen we ook wat fouten, zoals de laatste wissel in de serie die stuk ging.”

NK dressuur
Met Dayano start Van Mierlo volgende week op het NK in Ermelo. Zeeland Outdoor gold als generale repetitie daar voor. “Het doel was om hem in de proef nóg meer aan elkaar te houden. Dat lukte echt heel goed, dus daar ben ik super blij mee. Jammer dat de score niet iets hoger was, maar mijn doel is behaald. Nu op naar het NK!”

Chantal Nijpjes wint
Van Mierlo en Dayano werden tweede met 69,21% in een groep van 26 combinaties. De overwinning ging met 71,25% naar Chantal Nijpjes en Checavara (v. Rubiquil).

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.