Ga naar hoofdinhoud

Winnend Grand Prix-debuut voor Frank Hosmar

Frank Hosmar met Alphaville. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het Grand Prix-debuut zit er op voor Frank Hosmar en de Jazz-zoon VarioHippiQue's Wise Guy. Op de Subtop-wedstrijd in Houten behaalde ruiter 64,24% en mocht daarmee de eerste prijs in ontvangst nemen. Hosmar keerde naar eigen zeggen zeer tevreden huiswaarts.

Eigenaar Valentijn van Weering haalde de bruine ruin eind 2015 naar Nederland. Hij werd daarvoor in de internationale Grand Prix uitgebracht door de Franse ruiter Ludovic Henry. Eerder dit jaar nam Hosmar de teugels over, met de Grand Prix als hoofddoel. “Dat is voor mij de eerste keer dat ik Grand Prix zou rijden, dus dat is een erg leuk doel”, gaf hij toen aan.

Kwakkel blijft scoren

In de gecombineerde Lichte Tour-rubriek ging de overwinning naar Engie Kwakkel, die de laatste tijd goed onderweg is met haar Uphill-zoon Custom Zadels Eyecatcher. In Houten kwam ze uit op 67,89%, waarmee ze nipt voorbleef op Elisa Ramkema met de Tygo-zoon Delano. De top drie werd hier compleet gemaakt door Fleur Aarsse met Agusta MV (v. Sandreo), die in tegenstelling tot de nummers één en twee de Intermèdiaire I reed.

Prijzen voor Neeleman

Chantal Neeleman leverde de beste prestatie in de ZZ-Zwaar. Met de Oscar-dochter Desiree won ze de eerste proef met 65,62%. In de andere ring noteerde ze 62,76%, maar moest daar young riders-amazone Milou Dees met Francesco (v. Florencio) voor laten gaan.

Uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook