Ga naar hoofdinhoud

Winst voor Marc Boblet na gele kaart

Marc Boblet hier met Noble Dream Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Franse dressuurruiter Marc Boblet liep in Saumur tegen een officiële waarschuwing aan de FEI. Op het CDI reed hij de hengst Soliman de Hus en hij zou onder andere het paard met geweld hebben behandeld. Gisteren revancheerde Boblet zich door met de Sandro Hit-zoon een nationale Grand Prix te winnen in Sandillon.

De Hannoveraanse hengst Soliman de Hus werd in maart verkocht aan de sponsor van de Franse Grand Prix-ruiter Alexandre Ayache. Maar de moeilijke hengst paste niet bij Ayache en de 11-jarige Sandro Hit-zoon werd onder gebracht bij Marc Boblet. Op het internationale concours van Saumur van eind april heeft de FEI een officiële waarschuwing in de vorm van een gele kaart uitgedeeld aan Boblet. Boblet bestreed dit: “Mijn paard was erg heet in de nieuwe omgeving. Ik probeerde hem te kalmeren maar ik heb nooit de regels van de paardensport overtreden en het welzijn van het paard kwam ook niet in het geding.”

Op het CDN in Sandillon bracht Marc Boblet de hengst uit in de Grand Prix en won de wedstrijd met 69,70%. De imponerende en zeer energieke hengst werd zeker niet overgewaardeerd voor de expressieve proef.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/L’Eperon

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook