Ga naar hoofdinhoud

Winst voor Gribaldi-zoon Unee BB in WB Grand Prix, Minderhoud en Johnson vierde

In de voorlaatste etappe van de FEI World Cup voor de dressuurruiters in het Scandinavium in Gothenburg heeft Jessica von Bredow-Werndl vanmiddag de Grand Prix gewonnen.  Zo heeft de Duitse amazone zich een mooie uitgangspositie verschaft met haar Gribaldi-hengst Unee BB om morgenavond in de kür op muziek het volle aantal punten te behalen voor de wereldbekerfinale in Lyon. Hans Peter Minderhoud kwam met de KWPN-hengst Johnson op de vierde plaats.

In Neumünster deed Von Bredow al van zich spreken door met de KWPN-er twee derde plaatsen te pakken. Nu scoorde ze weer beven de 75%, namelijk 75.06%, met een mooie proef. De juryleden plaatsten haar niet unaniem eerste, twee juryleden zagen de Zweedse favoriet Patrik Kittel als beste. Kittel reed Toy Story met een goede proef naar 74.74% en eindigde op de tweede plaats.

De jonge Deense amazone Nanna Skodborg Merrald kwam op de derde plaats in haar derde grote internationale wedstrijd met de Deens gefokte Millibar. Zij kreeg van de jury 72.64% en ze verwees Hans Peter Minderhoud met Johnson naar de vierde plek (71.14%). Minderhoud kreeg een fout in de serie om de twee wat hem punten kostte.

De Belg Marc Peter Spahn had vandaag zijn internationale debuut met de Holsteiner hengst Ekwador (v. Heraldik xx) en eindigde twaalfde met 66.96%. De schimmel werd voorheen gereden door Katarzyna Milczarek.

Morgen vanaf 17.00 uur wordt de kür verreden, deze is live te volgen via FEI TV.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook