Ga naar hoofdinhoud

Vilhelmson wint GP, Nederland Landenwedstrijd

Foto Melanie Brevink

Nederland heeft zojuist de Landenwedstrijd op het CHIO Rotterdam gewonnen. Gemiddeld genomen werd er constant gepresteerd en het Nederlandse team, bestaande uit Edward Gal, Anky van Grunsven, Hans Peter Minderhoud en Imke Schellekens reed naar een gemiddelde score van 73,66%, waarbij de onderlinge verschillen beperkt bleven tot slechts een paar procent. Bondscoach Sjef Janssen moet nu de balans gaan opmaken, maar gaf al aan dat de keuzes niet gemakkelijker zijn geworden. "De Nederlandse teamleden hebben op niveau gepresteerd. Ze hebben geen topprestaties geleverd, maar wel constant gereden en dat is belangrijk in een landenwedstrijd. Veel duidelijker is het voor mij echter nog niet geworden, aangezien de Nederlandse combinaties erg dicht bij elkaar bleven."

Nederland kreeg goede concurrentie van het Zweedse team, dat in kopvrouw Tinne Vilhelmson een sterk ijzer in het vuur had. Met haar Don Auriello won ze de Grand Prix met een score van 75,83%. Ze bleef in de uitslag van de Grand Prix voor op Edward Gal, die als beste Nederlander 74,09% bij elkaar reed met zijn Glock’s Undercover (v. Ferro).

Opvallend was dat de hoogste Nederlandse Grand Prix-score van twee dagen Rotterdam op naam kwam van Patrick van der Meer. De Naalwijkenaar reed weliswaar niet mee in de landenwedstrijd met zijn Uzzo, maar reed zijn Grand Prix wel voor dezelfde juryleden, onder dezelfde omstandigheden.

Klik hier voor een fotoreportage van de top tien.

Klik hier voor het teamresultaat.
Klik hier voor het individuele resultaat.

Bron: Horses

4 reacties op “Vilhelmson wint GP, Nederland Landenwedstrijd

 • Jack, Den Haag

  Ik gun het Patrcik vd Meer eigenlijk wel dat hij mee mag naar Londen. Hij doet het nu op het CHIO beter dan de gevestigde orde en heeft al vaker bewezen goed mee te komen met de toppers. Wellicht ziet de bondscoach dat ook wel…

 • Sandra

  Ik ben eveneens voor Patrick vd Meer mee!

 • Yvonne

  Echt een topcombinatie: Patrick en Uzzo!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Gun het ze zo!

  ..Sjef heeft vast niet gekeken

 • G Oldenburger

  Mooi bericht! van harte aan alle dressuurrijders. Patrick van der Meer heeft Uzzo momenteel in superconditie!! Ik wens de bondscoach sterkte met zijn moeilijke keuze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook