Ga naar hoofdinhoud

WK 2022 naar Denemarken en Italië

Update
De dresssuurbaan in Herning.Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Wereldkampioenschappen springen, dressuur, voltige en paradressuur worden in 2022 verreden in Herning, Denemarken. De WK eventing en mennen gaat naar Pratoni del Vivaro in Italië. Dat heeft de FEI zojuist bekend gemaakt tijdens haar bijeenkomst in Moskou.

In totaal hadden tien landen zich kandidaat gesteld voor het organiseren van de Wereldruiterspelen, geheel of in delen. Herning gaat dus met een groot deel van de wedstrijden aan de haal.

Beslissing over reining en endurance uitgesteld

Het is nog niet duidelijk waar de Wereldkampioenschappen voor de disciplines Endurance en Reining plaats zullen vinden. De beslissing daarover is uitgesteld tot na de discussies die komende week over deze twee onderdelen worden gevoerd door de FEI.

Wereldbekers naar Leipzig, Omaha, Bordeaux en Abu Dhabi

De wereldbekerfinales zijn als volgt verdeeld de komende jaren:

2022 Leipzig – Springen, Dressuur, Mennen en Voltige
2023 Omaha – Springen en Dressuur
2023 Bordeaux – Mennen
2024 Abu Dhabi – Springen en Dressuur
2024 Bordeaux – Mennen

De Wereldbeker Voltige voor 2023 en 2024 wordt opnieuw opengesteld voor biedingen van geïnteresseerde steden.

Bron: Ridsport / FEI / Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook