Ga naar hoofdinhoud

DSP Big Bang wint kleine finale zevenjarigen, ook Tommie Visser door

Kristine Moller met DSP Big Bang (v. Bon Coeur). Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Onder de Luxemburgse amazone Kristine Möller won DSP Big Bang (v. Bon Coeur) de kleine finale voor de zevenjarige paarden zaterdagavond in Ermelo. De bruine ruin liep naar 81,4% voor zijn gangen en aanleg en een technische score van 71,696%, wat totaal 76,548% opleverde. Ook L'Amore Per Sempre OLD (v. Livaldon) met Santiage Damil en Quinten Begijnhoeve (v. Heros Begijnhoeve) met Tommie Visser wonnen een ticket voor de grote finale van zondag.

Möller en Big Bang kregen een buitje over zich heen, maar dat stopte precies eventjes tijdens de staptour, waar de ruin in de kwalificatie een 6,9 voor kreeg. Vandaag was er een taktmatige oefening met een redelijke verruiming, die een 7,7 opleverde. De stap maakte al een groot verschil voor de Luxemburgse en haar Duitse sportpaard, maar ook voor draf, galop en perspectief kreeg Big Bang nu meer punten dan vrijdag.. Big Bang liet een dynamische galoptour zien met al mooie pirouettes en prima series (8,5). De jury was blij met de voorwaartse drang en activiteit, al mocht het nog wat meer bergop in draf. Ook de appuyementen mochten nog meer gebogen. Wel een “echt sportpaard” volgens het commentaar. De zevenjarige DSP-gefokte Big Bang, in eigendom van Jens Thorsen en gefokt door Dr. Frank Klakow, wist vandaag dus aanmerkelijk meer te overtuigen dan tijdens de kwalificatie op donderdag. Monique Peutz is erg enthousiast over de winnaar: “Big Bang liep een geweldige proef. Enorm veel kwaliteit in alle drie de gangen en ook proef technisch echt klaar voor dit niveau. Duidelijk de winnaar voor ons.” Ook voor zijn amazone Kristine Moller is Big Bang een winnaar. “Ik ben super blij en heel tevreden. Dit is nog maar onze derde wedstrijd dit jaar en hij zet hier toch twee zeer goede proeven neer. Hij wil geen fouten maken en doet altijd zijn best, dat is heel veel waard.”

Elegant paard

Ook de nummer twee, gefokt door Martin Otten en in eigendom van Damil Dressage, kon op complimenten rekenen van de jury met een 9,3 op de draf en een 8,5 voor aanleg. “Wat een elegant paard. Echt een ontzettend mooie merrie, die zou ik zo mee naar huis willen”, aldus Peutz. “Maar bij L’Amore Per Sempre zie je dat ze nog wat hulp nodig heeft van haar ruiter. Dat moeten we dus wel meenemen in de submission maar nog steeds een paard met veel uitstraling en met name een sterke draf.” De op nummer drie geëindigde BWP-hengst, gefokt en in eigendom van Stoeterij Begijnhoeve, liet fijne dingen zien in zijn test wat resulteerde in een 8 op aanleg. “Quinten is een heel groot paard wat nog iets aan kracht moet winnen maar Tommie reed een hele mooie proef, harmonieus. Als hij nog wat sterker wordt is het zeker een paard voor de toekomst.”

Cornelissen groet af

De Nederlandse paarden in de kleine finale kwamen niet in de buurt van een finaleplaats. Het beste resultaat was voor Hexagons Luxuriouzz (v. Johson), die met Thamar Zweistra naar een totaalscore van 72,529% liep. Daar direct achter kreeg Lord Platinum (v. Ferguson) 72,181% onder Fransisco Benitez Sanchez, met een 9,2 voor draf en een 5,9 voor stap. Niels Bax en First Lewis (v. Ferguson) werden 20ste en Adelinde Cornelissen en Luqiedo (v. Aqiedo) kwamen niet eens aan hun proef toe. De ruin was zeer gespannen en wilde de baan niet doorlopen, waardoor Cornelissen moest afgroeten voordat ze überhaupt begonnen was.

Finale met Las Vegas en Lightning Star

Daarmee blijft het voor Nederland bij Las Vegas en Lightning Star die morgen met Hans Peter Minderhoud en Kirsten Brouwer in de finale van het kampioenschap voor zevenjarige dressuurpaarden rijden.

Uitslag

Bron: Horses.nl / Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.