Ga naar hoofdinhoud

Geen WK voor Deense Secret-zoon Alkaline

Secret (v. Sezuan) met Jessica-Lynn Thomas - Foto: Equitaris.de/dr. Tanja Becker

De ene Secret-nakomeling eruit, de andere erin. De vijfjarige Alkaline (Secret x Zalmiak Firford) kan niet deelnemen aan het WK Jonge Dressuurpaarden. Zijn Finse amazone Merita Hagren is geblesseerd geraakt. Er is daarom een beroep gedaan op de eerste reserve, Sergio Morón met Svanegårdens Sick-Sack (Secret x Don Romantic).

“Sprakeloos dat Sack en ik ons mogen gaan opmaken voor het Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden 2023. Helaas is één van de geselecteerde ruiters geblesseerd geraakt en kan daarom niet deelnemen, waardoor ik als eerste reserve ben benaderd om Denemarken te vertegenwoordigen. Mijn gedachten gaan uit naar Merita, die niet aan dit kampioenschap deel kan nemen, maar Sack en ik zullen onze uiterste best gaan doen”, aldus Morón.

Spaans kampioen

Svanegårdens Sick-Sack werd vorig jaar bij de vierjarigen nog kampioen van Spanje. Hij kreeg daar een 9,5 voor de stap, een 8,8 voor de draf en een negen voor de galop. Met daarnaast een 8,5 voor de rijbaarheid en een negen voor aanleg kwam hij tot 89,60%.

Bron: Eurodressage/Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.