Ga naar hoofdinhoud

WK-vierde Zucchero richting goud in Warendorf

Zucchero (v. Zonik) met Frederic Wandres Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Al twee jaar op rij heeft Frederic Wandres pech in Ermelo op de Wereldkampioenschappen. In 2017 moest hij zijn medaille (gehuldigd en al) weer inleveren door een foutje van het rekencentrum en dit jaar viel hij met de vijfjarige Zucchero (Zonik x Prince Thatch xx) weer net buiten de medailles (vierde plaats). Vorig jaar werd de ruiter getroost met de Bundestitel (met Fior bij de zesjarigen) en dit jaar is de kans ook groot dat hij in Warendorf zijn troostprijs kan ophalen. Voor zover je daarvan kan spreken op de prestigieuze Bundeschampionate. 

Wandres stuurde de voor 370.000 euro op de PSI veiling aan Starhorses geveilde Zucchero vandaag in de kwalificatieproef naar gemiddeld een 9,2. Met 9’s voor de stap, de draf en de durchlässigkeit en een 9,5 voor de galop en de aanleg was Zucchero vandaag ruimschoots de beste in Warendorf.

8,8 voor Schöne Scarlett, weer Londonderry als moedersvader

Op enige afstand volgt de merrie Schöne Scarlett (Scolari x Londonderry) die met Leslie Rohrbacher ook 9’s in ontvangst mocht nemen voor de draf, de durchlässigkeit en de aanleg. Opvallend, weer een paard uit een Londonderry-moeder die scoort. Dat viel op de Wereldkampioenschappen in Ermelo ook al op: de nummer 2 bij de vijfjarigen (Destacado FRH v. Desperados), de winnaar bij de zesjarigen (D’Avie v. Don Juan de Hus) en de nummer 3 bij de zevenjarigen Fürsten-Look (v. Fürstenball). Allemaal uit moeders van Londonderry.

Hengsten For Final OLD, Thiago, DSP Be My Hero

Met een 8,5 gemiddeld deed For Final OLD (For Romance I x Dimaggio) het ook goed. De reservekampioen bij de vierjarige hengsten vorig jaar werd nu gereden door Stella-Charlott Roth. Met een 8,4 gemiddeld gaan drie paarden naar de finale: de hengsten Thiago (Totilas uit Wahajama-Unicef), DSP Be My Hero (Belantis x Quaterman I) en de merrie Feel Free OLD (Foundation x Sandro Hit).

Uitslag groep 1
Uitslag groep 2

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook