Ga naar hoofdinhoud

World Dressage Masters failliet verklaard

Donkere tijden voor klanten van en de Nederlandse investeerders achter de World Dressage Masters Administration BV (WDM). De onderneming, die ook achter de internationale competitiereeks zit, is in april 2017 failliet verklaard.

In 2008 werd WDM gelanceerd met als doel elite evenementen op te zetten waarbij het prijzengeld grotendeels betaald zou worden. Tot 2014 was dit een succes, maar alle sponsoren trokken zich terug op een enkele na. De VIAN-groep nam in 2015 de sponsoring op zich, maar sindsdien ging het mis met WDM. Beloofd prijzengeld bleef uit. Onder andere wacht Patrik Kittel nog altijd op 6.000 euro aan prijzengeld.

Fluiten naar geld

WDM werd door de organisatie van de World Dressage Masters in Vidauban aangeklaagd wegens het niet nakomen van financiële afspraken. De organisatie van de wedstrijd won de zaak, maar nu WDM bankroet is verklaard zullen zij hoogstwaarschijnlijk kunnen fluiten naar hun geld. De VIAN-groep heeft ook nog een zaak lopen tegen WDM.

De rechtbank heeft de World Dressage Masters Administration BV voor 100% failliet verklaard. Evenals als eigenaar van hun 50% aan aandelen in Global Dressage Analytics.

Bekijk hier het verslag van het faillissement.

Bron: Eurodressage

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook