Ga naar hoofdinhoud

Yardena van Es: ‘Weer op de goede weg’

Yardena van Es met Excellent Diva.

Op de Subtopwedstrijd in Westervoort verscheen vanmorgen een behoorlijk aantal combinaties in de ring. In de Lichte Tour-rubriek mocht Yardena van Es het oranje lint in ontvangst nemen voor haar Prix St. Georges met Excellent Diva (v. Lord Leatherdale).

Van Es zag haar proef beloond worden met 65,92%. “Ik was vandaag voornamelijk heel erg blij met het losrijden. In de proef kon ik dat fijne gevoel door de spanning niet helemaal vasthouden, maar er zit duidelijk een stijgende lijn in ten opzichte van de vorige wedstrijd”, vertelt de amazone enthousiast.

Eenden

“Op de laatste wedstrijd had ik wat moeite met de aanleuning en het van achter naar voor rijden, dus daar hebben we in de lessen veel aandacht aan besteed”, vertelt de leerlinge van Bert Rutten. Ze vervolgt: “Het was de eerste keer buiten en door de spanning ging de stap een beetje stuk. De uitgestrekte draf en galop gingen heel goed, maar de wissel daarna lukte niet goed omdat we op wat eenden af reden.”

Op de goede weg

“De pirouette naar rechts ging de laatste tijd wat moeizamer, maar daar scoorden we nu een acht voor. Al met al is het een stuk beter en zijn we weer op de goede weg, alhoewel ze nog wel beter kan”, aldus Van Es.

Goed debuut

In deze rubriek werd de tweede plaats opgeëist door Michelle Westerdijk met Approval T (v. Tango). Haar debuut in de Prix St. Georges was goed voor 65,07%. “Droomdebuut voor mijn monster tijdens onze eerste Prix St. Georges proef”, schrijft de amazone enthousiast op haar Facebook.

Daniëlle Houtvast zag Van Es en Westerdijk op de hielen met Alfresco (v. Jazz). Zij reed exact 65% bij elkaar.

Lees ook: Veeze en Quint ZZ-Zwaar-winnaars in Westervoort

*De uitslagen volgen later*

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook