Ga naar hoofdinhoud

Yessin Rahmouni wint PSG-debuut met All at Once: ‘Het lijkt wel software’

Yessin Rahmouni met All at Once. Foto: IM Photography

De bij meerdere Duitse stamboeken goedgekeurde hengst All at Once (Ampère x Gribaldi) maakte vandaag onder Yessin Rahmouni zijn debuut in de Prix St. Georges. Op de Subtopwedstrijd in Wormerveer noteerde het duo de score van 69,191% en won daarmee unaniem de tweede groep van de Lichte Tour.

Yessin Rahmouni reed All at Once vorig jaar twee in het Z2 en debuteerde vandaag in de Subtop. “Het was nog een beetje groen maar All at Once nam me super fijn mee. Ik was blij verrast hoe hij door de proef heen ging”, vertelt Rahmouni enthousiast.

Bij de les

De duo werd beloond met 8-en en 8,5-en voor de zijgangen in draf en galop. “Hij heeft zóveel talent, dat merk je echt in de proef. En ondanks dat hij veel dekt bleef hij super goed bij de les en deed heel goed z’n ding. Een keertwending was iets minder, in de stap was hij een klein beetje afgeleid en het aanrijden naar de pirouettes kan mooier. En zo zijn er links en rechts nog overgangen die beter kunnen.”

Kwartje gevallen

All at Once sprong foutloze series, maar daar heeft volgens Rahmouni wel wat werk in gezeten. “Bij het aanleren van de series werd hij zo heet dat we steeds terug moesten naar een enkele wissel. Nu is het kwartje gevallen en blijft hij rustig wachten. Daar heeft Anky me super mee geholpen. De series kunnen nog wel wat rechter maar inmiddels springt hij ze mooi groot en foutloos.”

Karakter grote plus

Naast het talent is Rahmouni ook enorm te spreken over het karakter van All at Once. “Voor een hengst is hij zó lief en makkelijk. Het lijkt wel software, als je de knop indrukt dan doet hij het!”, zegt Rahmouni over hengst die hij nu twee jaar van Willeke Bost in training heeft. “Hij is enorm talentvol, bloedje mooi en zijn karakter is echt z’n grote plus.”

Niks overhaasten

Het uiteindelijke doel van Rahmouni met zwarte hengst is de Grand Prix. “Hij heeft heel veel aanleg voor de piaffe en passage en ook de overgangen doet hij met veel gemak. Maar we gaan niks overhaasten. Hij is nu acht, een mooie leeftijd om kilometers te gaan maken in de Lichte Tour. We gaan eerst lekker ervaring opdoen in deze klasse.”

Kuintjes volgt

Zoe Kuintjes mocht zich in deze gecombineerde groep als tweede opstellen. De young rider reed GG Desperado (v. Florencio) naar 66,691%. Zij werd op de hielen gezeten door Steve van der Woude die met Eyecatcher SKI (v. Spielberg) 66,176% liet noteren.

Tromp wint eerste groep

In de eerste groep Prix St. Georges mocht Marije Tromp het oranje lint ophalen. Met Enjoy SV (v. Spielberg) – die eerder een recordscore in de EPTM behaalde en op de NMK gekroond werd tot kampioene bij de vier tot en met zevenjarige merries – behaalde de amazone 67,206%. Astrid Langeberg en Downtown (v. Uptown) werden tweede met 66,765. Ilse Ligthart en Hero (v. Farrington) maakten met 66,029% de top drie compleet.

Zware Tour voor Zuidervaart

Kelly Zuidervaart en Cadans M (v. Torino) wonnen de Grand Prix met 64,402%. Jolanda Leonhardt reed Cousin Vinnie (v. Krack C) naar 61,544% in de Intermédiaire II, wat in het gecombineerde klassement de tweede plaats betekende.

Eerste groep ZZ-Zwaar

Ook het ZZ-Zwaar werd in twee groepen verreden en in beide groepen konden twee proeven gereden worden. De top drie van de eerste proef in de ochtendgroep werd gevormd door Nicole de Beer met Zoo Seven (v. OO Seven) met 61,071, Monica Gaastra met Arlene (v. Rousseau) met 60,429% en Naomi Mak met Bianca van de Sterm (v. Alcantara) met 60,071%. In de tweede proef noteerde alleen debutante Lindy Krijgsman met Avanti (v. Kennedy) een voldoende resultaat van 60,071%.

Tweede groep ZZ-Zwaar

In de middaggroep ZZ-Zwaar reed Iris Sijtsma met Horses2fly Eye Catcher SF (v. Gribaldi) de hoogste score van 65,429%. Ellen van Gastel en Blitz volgden met 64,786%. Dit duo mocht met 63,429% in de tweede proef de eerste prijs ophalen. Antoinette van Dijk behaalde met Dizaronna (v. Johnson) de tweede score van 62,429%.

Van der Molen wint, Kuintjes opnieuw tweede

Megan van der Molen won de gecombineerde jeugdrubriek. De junior reed het voormalige Grand Prix-paard Debbehoeve’s Veni Vidi Vici C (v. Krack C) naar 64,015%. Voor young rider Zoe Kuintjes was er opnieuw een tweede plaats. Nu reed ze haar Florencio-nazaat GG Desperado naar 62,941%.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook