Ga naar hoofdinhoud

Yoeki Bos: ‘Vivaldi heeft me gered’

Yoeki Bos, hier met Sandman. Foto: Amy Dragoo / www.arnd.nl

Yoeki Bos heeft sinds dit voorjaar de beschikking over Vivaldi (v. Jazz), die eerder op het hoogste niveau werd uitgebracht door haar trainer Mark van de Donk. Een enorme kans voor de jeugdamazone, die met de Jazz-zoon vandaag op de Subtopwedstrijd in Breukelen een geslaagd debuut beleefde in de Intermédiaire I. Dat sloten ze af met de winnende score van 67,04%.

“De Inter I is best een pittige proef en het was wel even wennen”, vertelt Yoeki Bos die de proef reed met een ingebonden hand die door een ongelukkige val op het grind geblesseerd was geraakt. “Ik heb een gat in m’n hand en heb er wel wat last van. Maar gelukkig is Vivaldi niet zo sterk, dus dat scheelt”, vertelt de amazone na haar geslaagde debuut in de Inter I.

Omschakelen

“Er gebeurde van alles rond de ring, maar Viv is een schat van een paard en hij heeft me echt gered”, looft de amazone de vijftienjarige ruin van Jazz die ze nu een paar maanden te rijden heeft. “In het begin was het wel een beetje omschakelen want Viv is verfijnder geschoold dan mijn eigen paarden, maar we beginnen steeds meer naar elkaar toe te groeien. Vandaag was het nog een beetje op safe en ik ga proberen om hem met iets meer expressie voor te stellen.”

Richting U25

Het doel met Vivaldi is om door te stromen richting de Grand Prix U25. “Na ons debuut afgelopen maart in de Prix St. Georges heb ik hem inmiddels een paar keer bij de young riders gestart om hem beter te leren kennen. Het plan is doortuffen richting de U25”, vervolgt ze lachend. “Het is super gaaf om van Viv te leren en echt een hele mooie kans waar ik de eigenaren enorm dankbaar voor ben. Hij kan heel mooi piafferen en passageren en hoewel het voor mij allemaal nieuw is, gaan we ons straks richten op de overstap.”

Handiger worden

Maar eerst staat voor Bos het NK young riders op de planning, waar ze naast Vivaldi ook van plan is met haar routinier Sandman (v. Regazzo) aan de start te verschijnen. “Ik wil zoveel mogelijk ervaring opdoen en handiger worden in de proeven. Zodra de scores stabiel zijn, hoop ik langzaam door te stromen en dan kijken we wel hoe het volgend jaar loopt”, aldus de amazone die met Winnetou (v. Redford) nog een derde paard heeft op dit niveau en naast haar vaste instructeur Mark van de Donk sinds ook traint bij Patrick van der Meer.

Mulrain volgt

Carmen Mulrain en Tropical Elino (v. Paddox) volgden met 66,12% op de tweede plaats. Kaylee Gouda en Don Juan (v. Vivaldi) werden derde met 65,92%. De sterke combinatie Ilse van Cranenbroek/Emerald S (v. Ampère) kreeg teveel fouten en eindigde met 64,21% op de vierde plaats.

PSG voor Ortiz

In de Prix St. Georges was de Spaanse amazone Ainhoa Prada Ortiz de beste. Ze reed Elvis (v. Wynton) naar een score van 66,45%. Young rider Mercedes Verweij maakte met Show Boy (v. Show Star) haar debuut in de Lichte Tour en werd tweede met 66,05%. Koosje Mulders reed haar Las Vegas (v. Lucky Champ) met 64,21% naar de derde plek.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Esmee Donkers: ‘Ze zijn aan elkaar gewaagd’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook