Ga naar hoofdinhoud

Young Riders aan elkaar gewaagd in finale MDH-Kostendrukkers Cup

Esmee Donkers en Chaina. Foto: Melanie Brevink-van Dijk / Paardenkrant-Horses.nl

In de eindstand van de landenproef zaterdag in Roosendaal zaten verschillende combinaties heel dicht bij elkaar. De Kür op muziek moest dus de doorslag gaan geven in de eindstand van de finale van de KNHS MDH Kostendrukkers bij de young riders. Voor de young riders geldt het aankomende NK als laatste observatiemoment richting het EK.

Esmee Donkers pakte uiteindelijk de zege. Met Chaina (v. Sir Donnerhall) won ze de eerste proef met 70,83% en ook de Kür won ze. Dit keer met 77,75%, waarmee ze in de eindstand 2% boven de nummer twee, Jasmien de Koeyer, bleef.

Bo Oudhof eigenlijk eerste
Eigenlijk was de zege in de landenproef voor Bo Oudhof. Met Colt Sollenburg (v. Vivaldi) had zij een wildcard gekregen voor deelname aan de finale en mocht zodoende alleen in de landenproef aan de start verschijnen. Zij noteerde daarin 71,18%, maar mocht, ondanks de zege, dus niet starten in de Kür.

Van drie naar twee
De Koeyer noteerde met Esperanza (v. Desperados) in de eerste proef 70%, wat de derde plaats inhield. In de Kür werd ze met 75,5% tweede.
Thalia Rockx eindigde met de Florett As-zoon Verdi de la Fazenda in de eerste proef nog als vierde met 69,43%, maar werd uiteindelijk derde, nadat ze in de Kür ook derde werd met 74,83%.

Van twee naar vier
Febe van Zwambagt stond knap tweede na de eerste proef met FS Las Vegas (v. Lord Loxley) met 70,35%. In de Kür kwam ze uit op 73,33%, plaats vijf, en werd daardoor in de einduitslag vierde.

Plaats vijf in de eindstand was voor Lisanne Zoutendijk en Kostendrukkers Ringo Star (v. Riccione) met 67,94% en 74,67%.
Laurie Vervoort en Chester (v. Tuschinski) sloten de rij met 67,33% en 68,58%.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook