Ga naar hoofdinhoud

Young riders-titel op NK voor Anne Meulendijks

Anne Meulendijks en MDH Avanti N.O.P. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In het laatste jaar waarin Anne Meulendijks bij de Young Riders mag rijden schreef zij met President's MDH Avanti (v. United) de Nederlandse titel op haar naam. Verrassend was dat niet, want op de onlangs gehouden Europese Kampioenschappen in het Italiaanse Arezzo veroverde Meulendijks met het team zilver en in de individuele proef alsmede in de kür won zij goud. "Ik zit nog steeds op een wolkje en kom daar ook dit weekeinde niet af", lachte de Brabantse amazone.

Meulendijks keek terug op haar EK-ritten en vergeleek ze met haar ritten op het NK. “In de landenproef op het EK had ik een foutje in de series en hier reed ik twee foutjes, maar ik moest er even weer inkomen. In de individuele proef op het EK reed ik de beste wedstrijd van mijn leven. Alles klopte en in die wedstrijd heb ik echt gepiekt. Op het NK was de rit die ik reed goed genoeg en dat komt mede omdat deze proef mij en mijn paard enorm ligt. Op het EK klopte mijn kür ook helemaal en hier klopte die niet goed. Na het aangalopperen reed ik een oude lijn. Ik had moeten appuyeren, maar reed nu maar de wissels, omdat ik de lijn die ik had ingezet niet wilde afbreken. Het geluk is dat ik mijn kür zelf heb gemaakt, dus ik ken hem helemaal, waardoor ik exact wist wanneer de pirouette kwam en die heb ik dan ook goed op de muziek gereden, net als de wissels. Ik heb al rijdend echt zitten improviseren en alleen maar nagedacht welke onderdelen ik nog moest laten zien. Om goed uit te komen voor het afgroeten heb ik nog een slinger gereden, maar ik heb wel getracht het er zo uit te laten zien dat ik reed zoals het bedoeld was. Dat is gelukt”, aldus Anne, die zelf smakelijk om haar vergissing kan lachten.

Haar paard President’s MDH Avanti omschrijft ze als een vriend. “Avanti heeft drie super gangen en is een verschrikkelijk fijn en lief paard om mee om te gaan. We passen echt goed bij elkaar en hij gaat voor mij door het vuur. Ik denk dat ik in de toekomst een wereldpaard aan hem heb. We gaan nu doorwerken richting het U25-niveau en ik hoop hem aan het begin van het volgend jaar daar klaar voor te hebben”.

Jeanine Nieuwenhuis eindigde met Hexagon’s Baldacci (v. Havidoff) als tweede in dit kampioenschap, nadat zij in de kür als derde was geëindigd. In dit laatste onderdeel werd zij voorbijgestreefd door Denise Nekeman met de jeugdige Boston STH (v. Johnson), die een geweldige expressieve kür liet zien. Door deze prestatie klom Nekeman op naar de derde plek in de eindstand, ten koste van de kampioene van vorig jaar Stephanie Kooijman met Winston (v. OO Seven). Kooijman was in de twee voorgaande wedstrijden tweemaal derde geworden. In de openingswedstrijd eindigde zij en Denise Nekeman beide op de derde plek. In de tweede wedstrijd eindigde Kooijman nipt voor Nekeman en in de kür wisselden de twee dames stuivertje, waardoor Nekeman op de eindstreep een voorsprong had van 0.82% op Kooijman.
Finale Nederlands kampioenschap dressuur young riders:

1) Anne Meulendijks (Heeze) – President’s MDH Avanti – 228.788
2) Jeanine Nieuwenhuis (Serooskerke) – Hexagon’s Baldacci – 222.040
3) Denise Nekeman (Hasselt) – Boston STH – 219.726

Uitslag NK Young Riders, 3e onderdeel (Kűr)

1) Anne Meulendijks – President’s MDH Avanti – 79.725%
2) Denise Nekeman – Boston STH – 75.700%
3) Jeanine Nieuwenhuis – Hexagon’s Baldacci – 75.225%

Bron: Horses/KNHS

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook