Ga naar hoofdinhoud

Yvonne Copal rijdt Dream Boy-dochter naar hoogste score

Hortense STRH Foto: Melanie Brevink - van Dijk
In het Gelderse Brummen bij Manege IJsselruiters konden vandaag merries worden aangeboden voor hun IBOP-test. Zes springmerries en acht dressuurmerries werden aan de jury voorgesteld. Drie springgefokte paarden slaagden, en iets meer dan de helft – vijf– dressuurmerries deden hetzelfde.

In de laatste groep van de IBOP van vandaag zat op de valreep nog de beste merrie van de dag. Dream Boy-dochter Hortense STRH, gefokt uit Toulouse elite (v. Jazz) die een volle zus is van de olympische topper Parzival, kreeg 82,5 punten. De merrie van H. Kretz en Yvonne Copal kreeg een 9 voor de galoppade. Jurylid Dirk Reijne: “Voor de aanleg noteerden we een 8,5, en voor de overige onderdelen een 8. Dit is een merrie die veel souplesse toont in beweging en daarbij een zeer goed achterbeengebruik in alle drie de basisgangen. Daarbij heeft ze een goede houding en in de galop opvallend veel balans voor zo’n jong, groot paard. Een fijn paard!” Toulouse bracht van OO Seven al het Lichte Tour-paard Bretagne-STR.

De eveneens net vierjarige Habib, een dochter van De Niro uit Amine DDH elite sport-dr IBOP-dr (v.Welcome) van Dekstation de Havikerwaard scoorde met 81 punten eveneens goed. “Een merrie met een opvallende draf, hier kreeg ze een 9 voor. Ze kan daarin heel fijn schakelen, en makkelijk terugkomen op het achterbeen. Naast dit schakelvermogen heeft ze in draf veel buiging en kracht in beweging.” Amine DDH liep zelf een hele goede IBOP van 84,5 punten en liep Z2-dressuur. Dirk Reijne beoordeelde samen met Ine van Deurzen de dressuurmerries.

Arnold Kootstra en Ine van Deurzen, die de springmerries samen beoordeelden, konden geen uitschieters noteren vandaag.

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.