Ga naar hoofdinhoud

Yvonne Fiechter wint weer

Yvonne Fiechter gaat als een speer in het ZZ-Zwaar met de grote Edison (v. Johnson). In maart debuteerde de nog groene combinatie in het ZZ-Zwaar en inmiddels verzamelen ze oranje linten. In De Mortel konden ze er vrijdag weer één aan de collectie toevoegen. Het andere oranje lint was voor Dinja van Liere en For Gribaldi (v. Gribaldi).

Fiechter en Edison noteerde in beide proeven bijna 69%. In de eerste proef werden ze daarmee tweede. De tweede schreven ze op hun naam. Hoewel de combinatie al vaker boven de 70% gescoord heeft was er volgens eigen zeggen weer progressie ten opzichte van de vorige proeven.

Meer combinatie
Jeanine Fiechter vertelt: “Het was de eerste keer buiten en hij was in het begin goed fris, maar de proeven gingen heel goed. Er zit absoluut een stijgende lijn in! Je merkt gewoon dat ze steeds meer een combinatie vormen. Het gaat best snel qua punten, maar ze blijven nog even in het ZZ-Zwaar om ervaring op te doen en elkaar nog beter te leren kennen. Eerst rijden ze de selecties nog voor het NK en na het NK, als ze zich daarvoor plaatsen, gaan ze over naar de Lichte Tour.”

Tong erover
Dinja van Liere reed de KWPN-hengst For Gribaldi in de eerste proef naar ruim 69%. In de tweede proef had hij de tong over het bit, waardoor de score met 64% een stuk lager uitkwam en ze derde werden.
“Echt balen, want de eerste proef ging heel goed. Ik weet niet wanneer hij de tong erover deed, maar ik merkte na het groeten dat hij erg onrustig in de aanleuning was. Hij probeerde hem zelf terug te doen, maar dat lukt niet. Uiteindelijk heb ik hem in de stap stil gezet om hem goed te doen. In mijn hele drafgedeelte heeft het veel punten gekost. In de galop was hij weer heel goed en gelukkig durfden de juryleden toen ook weer omhoog te gaan met de punten”, legt Van Liere uit.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook