Ga naar hoofdinhoud

Zaïre-E ontwikkelt zich als ‘Grande Dame’

Jessica von Bredow-Werndl en Zaïre Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De KWPN-merrie Zaïre-E verkeerde in grootse vorm afgelopen weekend in Ebreichsdorf. Onder Jessica von Bredow-Werndl won de dochter van Son de Niro zowel de Grand Prix als de kür. In de kür liep het paar naar 82.250% wat een persoonlijk record opleverde. "Zaire gaf me dit weekend een geweldig gevoel", vertelde de Duitse amazone op de site van het KWPN.

De vijftienjarige Zaïre-E, gefokt door Empelaer Stoeterij uit Lage Mierde, liep in de Grand Prix naar een percentage van 75.826. In de kür deed Jessica von Bredow-Werndl er nog een schepje bovenop met als resultaat een PR van 82.250%. De amazone heeft haar zinnen gezet op kwalificatie voor de Europese Kampioenschappen dit jaar in Rotterdam.

‘Een geweldig gevoel’

“Zaire gaf me dit weekend een geweldig gevoel”, begint Jessica van Bredow-Werndl op de KWPN-site. “Ze doet ontzettend haar best voor me en voelt zich steeds meer op haar gemak in de ring. Zaire is een heel sensibel paard en het heeft ons veel tijd gekost om haar spanning onder controle te krijgen in de ring. Nu begint ze er echt plezier in te krijgen en vindt ze het leuk om mee op wedstrijd te gaan.”

‘Grande Dame’

De mooie score in de kür leverde een afgetekende overwinning op, de combinatie bleef bijna 6% voor op de concurrentie. “De kür is een mix van verschillende muziek die ik zelf mooi vind. Als ik deze kür met haar rijd voelt het alsof we dansen. Het heeft me wat jaren, geduld en liefde gekost om dit gevoel in de ring voor elkaar te krijgen. Zaire is nu super fit en in topvorm, maar als ze ooit met pensioen gaat wil ik haar voor de fokkerij inzetten. Dit zal de komende twee of drie jaar echter nog niet zo zijn, want ze ontwikkelt zich nu tot een ‘grande dame’ binnen de dressuursport”, sluit de amazone lachend af.

Bron KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook