Ga naar hoofdinhoud

Zanardi nieuwe LT-troef voor Hans Peter Minderhoud

Saskia Poel, Unforgettable
Saskia Poel en Unforgettable Foto De Paardenkrant
Afgelopen vrijdag won Hans Peter Minderhoud de Prix St. Georges van De Mortel met Rubels-nakomeling Zanardi. De nieuwe combinatie reed 73% bij elkaar, waarmee ze ruim 3% voor Fieke Houwen en Zweed (v. Scandic) bleven. De Intermédiaire I kwam op naam van Saskia Poel.

Zanardi lijkt veel op zijn vader, de KWPN-hengst Rubels, die Minderhoud voorheen ook onder het zadel had. “Hij is alleen wat minder hengst”, lacht Minderhoud. “Bij Rubels kon je echt geen merrie in de buurt hebben.” De proef verliep zonder grote fouten.

Saskia Poel won de Intermédiaire I met Unforgettable (v. Olivi) en doorbrak voor het eerst de 70%-grens. “We zaten er heel lang dicht tegen aan en nu lukte het”, reageert de amazone blij.

Het ZZ-Zwaar was verdeeld over twee groepen. In de eerste groep was Jeffrey Heijstek in beide proeven onverslaanbaar met Kostendrukker’s Zarino (v. Special D). In de tweede groep waren de oranje linten voor Tuschinski-nakomelingen Atink en Athina en hun amazones Kirsten Brouwer en Judith Debougnoux.

Bekijk hier alle uitslagen.

Lees woensdag alles over de subtopwedstrijd in De Mortel in De Paardenkrant.

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook