Ga naar hoofdinhoud

Ziësto bij debuut in Grand Prix naar winst

Glock's Ziësto, Hans Peter Minderhoud Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Hij moest er wel voor vechten, tegen zijn stalcollega Marieke van der Putten nog wel. Maar Hans Peter Minderhoud schreef vandaag bij zijn debuut met Glock's Ziësto in de Grand Prix de Zware Tour in Ermelo op zijn naam.

In de Grand Prix streden Hans Peter Minderhoud en Marieke van der Putten met hun Glock-paarden om de eerste plek. Met een neuslengte voorsprong finishte uiteindelijk Minderhoud met Glock’s Ziësto aan kop met 72,55%, maar hij kon de hete adem voelen van Van der Putten die Glock’s Federleicht (v. Fürst Piccolo) met een sterk gereden proef naar 72,25% reed.

Appuyementen, piaffes en wissels om de pas

Hoogtepunten in de proef van Minderhoud en zijn debuterende KWPN-hengst waren de appuyementen in draf, de piaffes en de wissels om de pas. Het was een foutloze proef, maar de overgangen kunnen nog sterker. “Er is niets wat hij niet kan, maar het ontbreekt nog wat aan routine”, zei Hans Peter Minderhoud na afloop over de proef op kwpn.nl.

Formidabel debuut

Vorig jaar september verdiende Ziësto met een formidabel debuut in de Inter II (bijna 80 procent) zijn startbewijs voor de Grand Prix.

Aqiedo met tong over bit

Adelinde Cornelissen eindigde als derde en vierde met Zephyr (70,30) en Aqiedo (66,85%), die zijn rentree maakte. Met Aqiedo had de amazone het probleem dat het paard de tong over het bit deed. Nadat ze dit bij het halthouden had gecorrigeerd, kon Adelinde haar proef vervolgen.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl / KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook