Zilver voor Frank Hosmar in Grade IV - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Zilver voor Frank Hosmar in Grade IV

Met de fraaie score van 71,81% heeft Frank Hosmar vanavond zilver gewonnen in de Grade IV van het EK paradressuur. De troef in het team van bondscoach Joyce Heuitink moest alleen opnieuw de ijzersterke Britse Sophie Wells voor laten gaan. Brons was voor de Deense Line Kongensgaard.

Met een degelijke, harmonieuze proef van een gehoorzame en lekker swingende Alphaville maakte Hosmar terecht aanspraak op het podium. Ellen van den Berg kwam met de zelf gefokte Showdiva niet verder dan de tiende plaats, hoewel zij een proef vol impuls toonde. Daarbij liet Showdiva veel go en een zeer goede bewegingstechniek zien.

“We hebben na overleg met mijn coach Adelinde Cornelissen voor een andere wijze van voorbereiding op deze wedstrijd gekozen en dat pakte goed uit”, aldus een stralende Hosmar. Frank reed een ijzersterke rit in de Grade IV van het EK. “Ik had Alphaville beter voor elkaar dan eergisteren. Nu liep de proef als vanzelf. Ik ben dan ook zeer tevreden”, was de eerste reactie. In de proef toonde Frank hele mooie eenvoudige galopwissels en was de uitgestrekte draf ook een toonbeeld van harmonie. “Jammer dat ik in één van de keertwendingen een klein hakkeltje had, maar dat was mijn eigen schuld. Daar had ik er net iets meer aan moeten blijven rijden. Met de score van 71.810% ben ik dik tevreden, want dat is ruim vijf procent boven mijn eerste wedstrijd op dit EK. Voor die eerste wedstrijd heb ik heel veel aandacht besteed aan de verzameling. Vandaag heb ik samen met Adelinde aan het galopgedeelte veel aandacht besteed en dat pakte heel goed uit, met deze zilveren medaille als resultaat. Zondag wacht ons de Kür en dan zullen we tot het uiterste gaan om een medaille te winnen”, aldus Hosmar.

Bron: Horses / KNHS

Uitslag

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook