Ga naar hoofdinhoud

Zilveren WK-paard Destacado FRH wint in Italië, Habana Libre A derde

Destacado (v. Desperados) met Matthias Alexander Rath Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op het internationale dressuurconcours in  Ornago, Italië won Matthias Alexander Rath de rubrieken voor zes- en zevenjarige dressuurpaarden. In de groep zesjarigen pakte hij de zege met Destacado FRH, die vorig jaar zilver won op het WK in Ermelo. Bij de zevenjarigen won Rath met de Totilas-zoon Total Recall. In dezelfde rubriek was er een derde plaats voor Habana Libre A die nu door zijn eigenaresse Morgan Barbancon werd voorgesteld.

De Hannoveraner-hengst Destacado FRH was onder Matthias Alexander Rath oppermachtig bij de zesjarigen. Hij won de eerste en de finale proef. In de eerste proef kreeg de combinatie 76.40% met onder meer een 8.8 voor de draf. In de finaleproef werd het percentage 79% met weer een 8,8 voor de draf en voor de galop scoorde de zoon van Desperados FRH een 8,3. De percentages vielen in Italië beduidend lager uit dan op het WK. Voor de zilveren rit in Ermelo vorig jaar kreeg Rath en Destacado 94.80%.

200.000 euro

Bij de zevenjarigen reed Rath de zoon van Totilas, Total Recall naar de zege. Het paar kreeg 77.686% met voor de draf en galop 8,4 en 8,8. Paul Schockemöhle en Ann-Kathrin Linsenhoff kochten de zwartbruine als veulentje op de eliteveiling van het Oldenburger Verband in Vechta voor maar liefst 200.000 euro. Zijn moeder Weihevoll (v. Sandro Hit) bracht ook Isabell Werths topmerrie Weihegold OLD.

Habana Libre A derde

In dezelfde rubriek kwam Morgan Barbancon in actie met Habana Libre A. Onder Diederik van Silfhout liep de zoon van Zizi Top mee op het WK in Ermelo. In de finale bereikte Van Silfhout veertiende plaats met 74.60%. Onder Barbancon werd de ruin twee keer derde met in de finaleproef 72.629%.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron St.Georg/Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook